preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Koška

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

E-Dnevnik

Projekti

   

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta.pdf

 

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta.docx

 

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona.docx

 


 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 4. 2013.

Ukupno: 214975
Ovaj mjesec: 237
Anketa
Koristim li svakodnevno internet upravo zbog Facebooka?Korisne stranice

  

 

Prijevoz učenika

 

A tjedan

Ledenik

06:45

Andrijevac

06:50

Branimirovac

06:55

Lug Subotički

06:55

Topoline

07:10

Normanci

07:10

Niza

07:45

 

B tjedan

Topoline

06:50

Normanci

06:50

Ledenik

07:05

Andrijevac

07:10

Branimirovac

07:15

Lug Subotički

07:15

Niza

07:45

Školska knjižnica

Glazbena slušaonica

Glazbena riznica

Arhiva

Časopisi

vijesti
VIJEST: Yad Vashem - mjesto sjećanja, oprosta i pomirenja
Administrator / datum: 6. 7. 2022. 13:25

Tijekom mjeseca svibnja naše Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Veleposlanstvo države Izrael raspisali su natječaj za stipendiju poučavanja o holokaustu. Nakon dva kruga selekcije iz Ministarstva su mi javili kako sam dobila stipendiju koja uključuje osmodnevni boravak u Izraelu te predavanja na „The International School for Holocaust Studies Yad Vashem“ u Jeruzalemu. Na razini cijele Hrvatske tu stipendiju dobilo je ukupno 25 učitelja, profesora i suradnika u znanstvenoj zajednici.

U Izrael smo otputovali krajem lipnja, a boravak ondje sastojao se od svakodnevnih predavanja i radionica profesora sa Sveučilišta u Tel Avivu i znanstvenika koji rade u Memorijalnom centru Yad Vashem, te u obilascima cijeloga kompleksa Yad Vashem - mjesta sjećanja na žrtve: Holokaust povijesni muzej, izložbu fotografija, Galeriju umjetničkih djela, dio koji je posvećen sjećanju na djecu žrtve holokausta, posjet Aleji pravednika i umjetničkoj instalaciji sastavljenoj od kamenih blokova koji simboliziraju židovske zajednice iz cijeloga svijeta, a koje su pretrpjele velike žrtve u 2. svjetskom ratu.

Tijekom predavanja imali smo prigodu poslušati svjedočanstvo starice koja je preživjela holokaust. Ne znam bih li rekla da je to bio žalostan ili radostan susret. Naime, žena je svjedočila nezamislivim ratnim strahotama, nevjerojatnim slučajnostima i dobrim ljudima koji su uvijek bili uz nju i uspjela je zadržati osmijeh i pozitivan životni stav. Nevjerojatna vjera i optimizam kojim je zračila sve sudionike predavanja je nadahnula.

Obzirom kako u Izraelu šabat – subota započinje pojavljivanjem tri zvijezde na nebu u petak navečer, boravili smo i na molitvi u sinagogi. Subota je u Izraelu neradni dan, a mi smo je iskoristili za posjet utvrdi Masada koja je izuzetno značajna u židovskoj povijesti i simbol je otpora, te Mrtvome moru i Qumranu.

Obilazak staroga grada Jeruzalema, obzirom na predmet koji predajem, za mene je bio od velike važnosti. Inače, Jeruzalem podijeljen na četiri dijela: židovsku, muslimansku, kršćansku i armensku četvrt, mjesto je gdje se hodočasnik ili putnik namjernik ne osjeća loše. Na prvi pogled vojnici s dugim cijevima koje je nemoguće ne primijetiti u cijelome gradu, podsjećaju svakodnevno kako to nije dio svijeta gdje prevladava mir među ljudima. No ulaskom u, po meni, najvažniju kršćansku građevinu u Jeruzalemu – Baziliku Kristova groba, nitko vjeran ne može ne osjetiti mir, milost i milosrđe koji usprkos masi hodočasnika ondje prebivaju. Poseban doživljaj je bio i odlazak na Zapadni zid – Zid plača, mjesto gdje svakodnevno mole tisuće Židova.

Tijekom predavanja i na radionicama, a bez obzira na strahote i žrtve koje je židovski narod pretrpio, nitko nije spominjao niti mržnju niti osvetu već samo ono najvažnije: poučiti generacije koje dolaze kako se žrtve ne trebaju zaboraviti i kako je potrebno razvijati empatiju i uvažavanje različitosti da se više nikada ne ponovi… jer svaka žrtva ima ime i prezime, isto kao i oprost i pomirenje.

Fotogalerija

Zrinka Blažević, vjeroučiteljica


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Izlet učitelja
Administrator / datum: 1. 7. 2022. 15:27

Dana 30.6.2022. g. učitelji naše škole nakon nekoliko godina bili su na prekrasnom izletu u Geo Info Centru u Voćinu i na Jankovcu

 

 


Po dolasku u Voćin stali smo se diviti starom parku i zgradi gotovo savršenog dizajna koja nas je tamo dočekala. U Geo Info Centar ušli smo radoznalih lica i zatim doživjeli puno neopisivo čudesnih i pamtljivih sitnica. Prošetali smo dalekom prošlošću našega kraja, davnim Panonskim morem. Geo Info Centar početna je točka upoznavanja s Geoparkom Papuk kroz jedan vrlo zanimljiv multimedijalni i interaktivni postav. Nakon obilaska Geo Info Centra odmorili smo se i osvježili na prekrasnoj terasi te nastavili dalje put Jankovca. Po dolasku nas je dočekao ručak koji je bio vrlo ukusan, ali i obilan. Nakon ručka u restoranu planinarskog doma Jankovac izašli smo na šumski zrak te pod suncobranima popili kavicu, a onda se zajednički, na čelu s našim vodičem Ivanom Glavašem, uputili u šetnju do velikog slapa. Diveći se ljepotama netaknute prirode Papuka prošetali smo uz slap gdje smo napravili jednu zajedničku fotografiju. Nakon toga opet smo malo odmorili noge. Neki su krenuli u šetnju oko jezera, a neki su ostali u debeloj hladovini borova te planirali radionice za novi školski projekt sljedeće školske godine. Nakon team buldinga na ipak svježijem planinskom zraku, uz žubor potoka i buku obližnjeg slap, puni dojmova, a pomalo i umorni uputili smo se našim kućama.
Zahvaljujemo se našoj sindikalistici Kristini Bošnjak, učiteljici povijesti, koja se potrudila oko organizacije ovakvog lijepog izleta i dana za pamćenje.

Fotogalerija

Blanka Mihić, učiteljica informatike


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Podjela svjedodžbi
Administrator / datum: 1. 7. 2022. 10:34

Raspored dovoza učenika putnika:
7:05 - Niza
7:15 - Lug, Ledenik
7:40 - Topoline, Normanci


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Završna priredba 8.a i 8.b razreda
Administrator / datum: 21. 6. 2022. 18:22

Zadnjeg nastavnog dana ove školske godine, 21.6.2022., nakon što se začulo i posljednje školsko zvono koje oznava kraj nastave i početak ljetnih praznika, u holu naše škole učenici osmih razreda imali su svoju završnu priredbu. Priredbi su nazočili svi učenici od 5. do 8. r., učitelji, djelatnici i pojedini roditelji.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je ravnatelj, a zatim je najuspješnijim učenicima uručio školske nagrade. Krenuo je program 8.b razreda. Priredili su pismo za kraj kojim su se oprostili od osnovnoškolskih dana. Nakon pisma koje je čitala Paula Jerković svi zajedno pogledali smo njihov film. Ove godine 8.b nam je priredio jedan zanimljiv kviz za učitelje pa smo se dobro i nasmijali. Posebno su se zahvalili svojoj razrednici Jasni Kuzmanović koja im je, kako su rekli i u pismu, bila i prijateljica i učiteljica. Zatim je slijedio program 8.a razreda. Nakon pisma koje je pročitala Lana Jozičić pogledali smo njihov film koji su priredili za kraj. Oni su ove godine odlučili učiteljima podijeliti diplome te su im u stihovima zahvalili na svemu što su za njih učinili. Posebnu diplomu dobila je njihova razrednica Ana Hohoš. Po završetku priredbe naše su osmaše mlađi učenici zasuli šarenim kofetima koje su marljivo izrađivali ovih dana, a zatim smo napravili zajedničku fotografiju 8.a i 8.b razreda i njihovih razrednica.

Našim osmašima želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju i svim izazovima koji dolaze, a svima nama puno odmora i lijepih trenutaka na ljetnim praznicima.

Fotogalerija

Blanka Mihić, učiteljica informatike


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Vjeronaučni projekt "U početku bijaše Riječ"
Administrator / datum: 21. 6. 2022. 13:43

Kako bismo popratili "Godinu čitanja" što ju je proglasilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u 2021./2022. školskoj godini na satu vjeronauka, engleskog jezika i izvannastavnim aktivnostima Biblijskoj pričaonici i Malim knjižničarima proveli smo projekt "U početku bijaše Riječ". U njemu su sudjelovali učenici nižih razreda.
O cijelome projektu pročitajte i pogledajte ovdje.

 

Zrinka Blažević, vjeroučiteljica


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Završna priredba 4. r. MŠ Koška
Administrator / datum: 20. 6. 2022. 21:24

Učenici 4. razreda imali su u holu naše škole, 17. lipnja 2022., završnu priredbu kojoj su nazočili članovi njihovih obitelji i naši mlađi učenici. Kažu da je cijeli život škola, da uvijek tragamo za znanjem. U svom četverogodišnjem
školovanju učili su o ekologiji, domovini, sudjelovali u projektima škole, obilježavanju značajnih datuma, sudjelovali u humanitarnim akcijama…U njihovu svakodnevnicu ušle su društvene mreže, online nastava, e-dnevnik. Bilo je pjesme, igre, smijeha, plača, izleta i raznih dogodovština. Uslijedile su recitacije o tome, zahvale roditeljima, učiteljima, bakama i djedovima. Otpjevali su pjesmu Bog ima cijeli svijet. Predstavili su se na engleskom i njemačkom jeziku. Izveli su igrokaz Sat ljubavi. Pred kraj priredbe uručene su i školske nagrade učenicima 1. do 4. razreda. Pozdravili su nas s osmijehom na licu, do nove prigode. Do druženja, do pjevanja, do plesanja, do veselja!
Na kraju su im se svi nazočni pridružili uz pjesmu Mie Dimšić Život nije siv.

Fotogalerija

Ljilja Jakovac, učiteljica 4. r. MŠ Koška


[OPŠIRNIJE]VIJEST: London u 5.b
Administrator / datum: 20. 6. 2022. 11:57

Učionica 5.b razreda tijekom svibnja i lipnja dobila je novo ruho. Za to su zaslužni marljivi učenici, a većinu posla su odradile učenice Patricija Romić i Tea Martić. Učenici su u dogovoru s učiteljicom engleskog jezika, Marijom Jukić, dolazili na nulti sat i uređivali učionicu uglavnom samostalno izrađenim radovima koji predstavljaju znamenitosti Londona. Postavili smo im nekoliko pitanja.

Što vas je navelo da započnete ovaj projekt?

- Na nastavi engleskog jezika radili smo cjelinu o Londonu i htjeli smo napraviti pano o Londonu, a na kraju smo uredili gotovo četiri zida...

Što je zahtijevalo najviše posla?

- Najviše posla zahtijevao je doubledecker (crveni autobus na kat).

Što je bilo najjednostavnije za izraditi?

- Najjednostavnija je bila izrada oblaka.

Planirate li nastaviti s ovim ili sličnim projektom?

- Ne ćemo sada otkrivati ništa, vidjet ćete sve sljedeće godine...

Sviđa li se učiteljici glazbenog vaš projekt i odobrava li ga?

- DA, jako joj se sviđa. Od naših radova dobila je i ona ideje za nastavak, o daaa,  itekako ga odobrava.

Ne preostaje nam ništa nego poželjeti učenicima 5.b puno ideja kojima će nas iznenaditi sljedeće godine, a u fotogaleriji možete pogledati što su dosad izradili.


Fotogalerija

Luka Martić, 7.b, web novinar


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Izlet učenika 5. i 6. r. u Trakošćan i Terme Tuhelj
Administrator / datum: 16. 6. 2022. 09:04

Učenici petih i šestih razreda su 15. 6. krenuli na izlet sa svojim razrednicama Sarom Anušić Jelkić, Katarinom Josipović, Nikolinom Jazvanac i Majom Šarić. Prvo odredište je bio dvorac Trakošćan. Učenici su doznali sve o dvorcu, njegovim vlasnicima tijekom povijesti te o zanimljivim legendama.
Dvorac je nastao krajem 13. st., a vlasnici su se mijenjali tijekom godina. U 16. st. vlasnici postaju Draškovići. Danas je dvorac u vlasništvu Republike Hrvatske. 1954. osnovan je muzej sa stalnim postavom. U dvorcu smo vidjeli lovačku dvoranu, knjižnicu, zbirku oružja, vitešku i obiteljsku dvoranu, glazbenu dvoranu... Priče o nastanku Trakošćana mogu se dovesti u vezu sa zmajevima pa su se učenici upoznali i s poznatim legendama.
Nakon toga smo krenuli u Terme Tuhelj gdje smo ručali, a nakon toga je uslijedilo kupanje na bazenima.

   

Fotogalerija
Katarina Josipović, učiteljica GK


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Učenici 7. i 8. razreda na izletu u Zagrebu
Administrator / datum: 15. 6. 2022. 21:51

Nakon dvije godine bez izleta učenici sedmih i osmih razreda posjetili su Zagreb.

Zajedno s razrednicama A. Hohoš, J. Kuzmanović, K. Bošnjak i D. Beram 15. lipnja proveli su u glavnom gradu. Prvo su posjetili Tehnički muzej N. Tesle. Odslušali su kratko predavanje o našem najvećem izumitelju. Tijekom predavanja svjedočili su nekim od njegovih najvećih izuma. 
Nakon kratke šetnje i ručka uslijedio je posjet Muzeju čokolade. Osim degustacije različitih vrsta čokolade saznali su sve o vrstama čokolade, njezinoj povijesti te neke zanimljivosti o ovoj slastici. Jeste li znali da je prva čokolada od riže napravljena u Hrvatskoj? 
 
   
 
Učenici su slobodno vrijeme proveli u razgledu Trga bana J. Jelačića i Kaptola, a zatim je uslijedio povratak kući.
Razmišljamo o sljedećoj destinaciji dogodine.
 
Fotogalerija
 
Daria Beram, učiteljica HJ

[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Završne priredbe
Administrator / datum: 14. 6. 2022. 14:48


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Projekt za kraj 8. razreda, timski rad na izbornoj nastavi informatike - digitalni uradak u alatu Genially
Administrator / datum: 14. 6. 2022. 08:52

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Info dan projekta "Učimo zajedno 5"
Ljerka Drča / datum: 10. 6. 2022. 09:44

Dana 9. lipnja održan je Info dan projekta "Učimo zajedno 5". Naša škola se uključila u projekt školske godine 2015./2016., kada smo dobili tri pomoćnika u nastavi za 3 učenika, dok smo ove školske godine dobili 2 pomoćnika za 2 učenika(4. i 8. razred).

Info danu su nazočile pomoćnice u nastavi i njihovi učenici kojima pomažu u radu, koordinatorica projekta u školi i učiteljice razredne i predmetne nastave koje svakodnevno rade s učenicima u redovitoj nastavi i surađuju s pomoćnicima.

Naglašeno je da je trajanje ovoga projekta 12 mjeseci (od 28.7.2021. do 28.7.2022.). Ukupna vrijednost projekta je 6.976.477,20 kuna. Iznos bespovratnih sredstava (ESF, proračun RH) je 6.627.653,34 kuna. Osječko-baranjska županija je sufinancirala 348.823,86 kuna.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u redovit sustav obrazovanja kako bi osigurali uvjete za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Svoje iskustvo u radu s učenicima podijelile su pomoćnice u nastavi i učiteljice koje su naglasile važnost inkluzije učenika u redovan odgojno-obrazovni sustav i smanjivanje svih prepreka za učenike u odgoju i obrazovanju.


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Predstavljanje SŠ Josipa Kozarca iz Đurđenovca učenicima 8. razreda
Administrator / datum: 9. 6. 2022. 14:10

U četvratak, 9.6.2022., učenici 8.a i 8.b razreda imali su predstavljanje Srednje škole Josipa Kozarca iz Đurđenovca. Predstavnici škole učenicima su predstavili programe koje njihova škola nudi, a učenici su mogli i postaviti pitanja o svemu što ih zanima. Na kraju su učenicima podijelili letke koje možete vidjeti ovdje.


web novinari


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Kako su živjeli stari Rimljani
Administrator / datum: 9. 6. 2022. 09:18
 
Učenici petih razreda na satima povijesti upoznali su se sa svakodnevnim životom, kulturom, znanosti i umjetnosti starih Rimljana. Posebno ih se dojmila rimska arhitektura te su rekonstruirali neke od najreprezentativnijih primjera poput Koloseja i pulske arene. Njihove zanimljive radove možete pogledati u priloženoj galeriji. 
 
Fotogalerija
 
Kristina Bošnjak, učiteljica povijesti

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Terenska nastava učenika RN - jednodnevni izlet u Osijek
Administrator / datum: 8. 6. 2022. 14:47

U petak, 3. lipnja 2022. godine, učenici 1. – 4. razreda područnih škola iz Nize, Ledenika, Luga Subotičkog i Topolina zajedno sa svojim učiteljicama išli su na jednodnevni izlet u Osijek. Do Osijeka smo se vozili vlakom. Dolaskom u Osijek naše prvo odredište je bila konkatedrala sv. Petra i Pavla. Zajedno s vjeroučiteljicom Zrinkom, koja nam je ispričala nekoliko zanimljivosti o konkatedrali, prošetali smo, razgledali njezinu unutrašnjost i pomolili se.

Osječkom promenadom prošetali smo do mlina, odnosno vodenice na rijeci Dravi. Tamo smo imali priliku čuti i vidjeti kako nastaje put od zrna do brašna. I sami smo imali priliku isprobati kako sve to funkcionira, što je mnogima bilo vrlo zanimljivo iskustvo. Nakon toga, kompom smo se vozili do lijeve obale Drave do naše sljedeće destinacije, Zoološkog vrta. Žirafe, zebre, majmuni…samo su neke od brojnih životinjskih vrsta koje smo tamo vidjeli. Nismo zaobišli ni akvarij, koji nas je također oduševio.

Poslije igre na dječjem igralištu i kratkog odmora, još jednom smo iskusili vožnju kompom te se zaputili na ručak u McDonalds. Prije povratka kući, stigli smo još prošetati do poznate slastičarnice Petar Pan gdje smo se osvježili i zasladili ukusnim sladoledom. Umorni i zadovoljni, s osmijehom na licima i puno lijepih dojmova vratili smo se kući.

Fotogalerija

Antonija Kaleb Štefanec, učiteljica PŠ Lug Subotički


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Pripovijedanje s Margaretom Peršić
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 3. 6. 2022. 10:32

2.lipnja 2022. smo u našoj školi upoznali Margaretu Peršić - spisateljicu, ilustratoricu, pripovjedačicu, žonglericu, lutkaricu...Gostovala je kod nas pod pokroviteljstvom Školske knjige. Uvela nas je u svijet bajke na jedan novi, drukčiji način. Pripovijedali smo bajku zajedno s njom i bajka je tako postala živa. Bilo je dinamično i zabavno.

Pored čitanja, sve više razvijamo umijeće pripovijedanja. Usred brojnih komunikacijskih sredstava, vraća se pripovijedanje. Priče i dalje žive, jer ih čovjek treba. Pripovijedanje unosi veselje u život.

Više fotografija možete vidjeti ovdje!


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Predavanje za učenike 8. r. - predstavljanje srednjih škola
Administrator / datum: 2. 6. 2022. 14:04

Dana 2.6.2022. učenici 8.a i 8.b razreda imali su čak dva zanimljiva predavanja na kojima su im se predstavile dvije srednje škole: Srednja škola Isidora Kršnjavog Našice i Gimnazija Gaudeamus.


web novinari


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Lipanj
Administrator / datum: 1. 6. 2022. 12:42


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKE PRIREDBE - VREMEPLOV
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 31. 5. 2022. 23:00

Školske priredbe - vremeplov, autor: Dubravka Payerl


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Poziv za sudjelovanje na natjecanju u amaterskom fotografiranju pod nazivom "FOTO ZNALAC"
Administrator / datum: 31. 5. 2022. 07:27

Sve detalje vezane uz natjecanje možete pogledati pod Opširnije.


Zlatko Mikulić, učitelj TK


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Naši učitelji educirali su se na radionicama iz programa e-Škole
Administrator / datum: 30. 5. 2022. 11:18

Tijekom prošlog tjedna u našoj školi održane su 2 radionice iz Programa obrazovanja za unapređenje digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih radnika u sklopu druge faze programa "e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće". U ponedjeljak, 23.5.2022., održana je radionica Videokonferencije u nastavi koju je vodila predavačica Ivana Frančić. U srijedu, 25.5.2022., imali smo radionicu pod nazivom Postajem e-učitelj koju je vodila predavačica Antonija Kojundžić. Najavljena je još jedna radionica koja učitelje očekuje 4.7. s početkom u 9:00 sati.


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dječje igre u Normancima - učenici od 1. do 4. MŠ Koška i PŠ Niza, Ledenik, Lug Subotički i Topoline
Administrator / datum: 28. 5. 2022. 15:55

U četvrtak, 26. svibnja 2022. g., na igralištu kod Društvenog doma u Normancima održane su Dječje igre učenika od 1. do 4. r. OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška: matične škole i područnih škola iz Nize, Ledenika, Luga Subotičkog i Topolina u organizaciji Udruge mladih iz Normanaca.

U trosatnom druženju učenici su se natjecali u tri igre: graničar, povlačenje užeta i tronoga utrka. Navijanja svih prisutnih i zabave nije nedostajalo do samog kraja natjecanja. Svi učenici pokazali su oduševljenje i natjecateljski duh, gledali se licem u lice i s rukom u ruci. Nakon natjecanja uslijedio je kratki odmor, užina te podjela medalja svim natjecateljima, cvijeće i priznanja učiteljicama i asistenticama koje su uručili članovi Udruge mladih i gospođa Dijana Živković iz Zaklade Slagalica iz Osijeka.

Nakon mnogo smijeha, navijanja i prepuni pozitivnih dojmova pozdravili smo se i uputili kućama. Zahvaljujemo se organizatorima na pozivu, odličnoj organizaciji, ugodnom i zabavno provedenom danu, te se istome nadamo i iduće školske godine.

Fotogalerija

Danijela Krznarić, učiteljica PŠ Topoline


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Svečanom priredbom proslavili smo Dan škole
Administrator / datum: 27. 5. 2022. 17:54

U prepunoj kino dvorani u Koški danas se održala priredba kojom smo proslavili Dan škole, a ujedno i obilježili 170 godina postojanja naše škole.

Za glazbeni dio zadužen je bio naš školski zbor pod vodstvom učiteljice Katarine Josipović koji nas je, zajedno sa solistima, tijekom priredbe razveselio ovim pjesmama: Kreni sad, Mi smo taj svijet, Sve će biti dobro, Dobre stvari su pred nama i Uhvati ritam.

Učenici 5.b razreda s učiteljicom Dariom Beram uvježbali su i izveli igrokaz pod nazivom Zašto mene svi odgajaju. Naša dramska skupina koju čine učenici 6.b i 8.b razreda pod vodstvom učiteljice Ane Hohoš nasmijala nas je igrokazom pod nazivom Prosječan dan u školi.

Na priredbi smo se prisjetili i humanitarnih akcija u kojima smo sudjelovali tijekom ove školske godine, jedna od njih je i akcija Srce za Afriku koju je potaknula i provodila učiteljica Kristina Bošnjak. Svi smo mogli čuti i pismo koje smo primili od učenice iz Ruande koja nam se zahvalila na donaciji naše škole.

Izvannastavna skupina koju vodi učiteljica Jasna Kuzmanović pod imenom Istraživači povijesti naše škole izvjestila nas je o onome što su saznali te nas prisjetila kako je školstvo bilo nekada.

Učenica Patricija Romić, najperspektivnija i najoriginalnija pripovjedačica na ovogodišnjoj Državnoj smotri pripovijedanja, ispričala nam je svoju autorsku priču pod nazivom Brat i sestra.

Nakon toga poslušali smo Crticu iz života u seoskoj družini prije 100 i više godina, koju je napisala učiteljica u mirovini, gospođa Marija Lukić, po kazivanju dade Karla Kovačevića – Mitrovog, a danas u izvedbi učenica 5.b razreda: Tee Martić i Patricije Romić koje je uvježbala naša knjižničarka Dubravka Payerl.

Pred sam kraj priredbe naš ravnatelj, gospodin Miroslav Čukić, udijelio je priznanja svim učenicima i učiteljima koji su postigli izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, te svima koji su se u ovoj školskoj godini posebno istaknuli u svome uspjehu.

Za kraj priredbe pogledali smo plesnu koreografiju koju je na popularnu pjesmu izvela naša školska plesna skupina pod vodstvom učiteljice Katarine Josipović.

Za ovako razigranu cvjetnu scenu pobrinula se učiteljica Sara Anušić Jelkić, a knjižničarka Dubravka Payerl napisala je konferansu za priredbu. Vizualni identitet plakata za priredbu i priznanja izradila je učiteljica Blanka Mihić koja je tijekom priredbe i fotografirala kako bi zabilježili ovaj nama jako važan dan.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u realizaciji ovako lijepog i svečanog događaja i svima onima koji su danas došli i s nama proslavili naš Dan škole i 170 godina školstva u Koški.

Fotogalerija

web novinari, učiteljica Blanka Mihić


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Izložba fotografija "170 godina naše škole"
Administrator / datum: 26. 5. 2022. 16:52

Ovih dana, uoči Dana škole, u našoj je školi postavljena izložba starih fotografija pod nazivom "170 godina naše škole" koju je priredio gospodin Josip Semialjac. Ova izložba je hvalevrijedna zbirka sjećanja na davna vremena naše škole. Ovim putem mu na tome od srca zahvaljujemo, a vas pozivamo da dođete pogledati izložbu. 


Web novinari


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Međunarodni dan biološke raznolikosti
Administrator / datum: 26. 5. 2022. 13:37

22. svibnja obilježava se Međunarodni dan biološke raznolikosti. U obilježavanju tog dana sudjelovali su učenici osmih razreda na izvannastavnoj skupini Biolozi te učenici sedmih razreda na satu engleskog jezika. Učenici su istražili prirodna bogatstva Hrvatske. Biolozi su napravili plakat o nacionalnim parkovima Hrvatske na engleskom jeziku te je uspješno ostvarena korelacija dvaju nastavnih predmeta. Učenici sedmih razreda izradili su PPT prezentacije o nacionalnim parkovima, parkovima prirode i prirodnim rezervatima Hrvatske. Svaki učenik obradio je drugačiji lokalitet kako bi se učenici upoznali sa što više prirodnih ljepota naše zemlje.

Fotogalerija

  

Učiteljice Božana Mijatov i Marija Jukić


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Naš mali zavičajni rječnik
Administrator / datum: 25. 5. 2022. 11:58

[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Dan škole
Administrator / datum: 23. 5. 2022. 07:28


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Mali humanitarci
Administrator / datum: 20. 5. 2022. 15:29

U školskoj godini 2021./2022. skupina pod nazivom “Mali humanitarci” marljivo je radila. Riječ je o skupini učenika 8.b razreda koji sa svojom razrednicom Jasnom Kuzmanović organiziraju razne humanitarne akcije.

Kroz ovu školsku godinu imali smo ukupno 5 humanitarnih akcija: Akcija prikupljanja starih čepova”, “Pokloni čokoladu, pokloni osmijeh”, “Srce za Afriku”, “Humanitarna akcija za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine” i “Akcija prikupljanja starog papira”.

Putem ovih humanitarnih akcija pomogli smo mnogima kojima je trebala pomoć. U akcije se mogu uključiti svi koji žele.

Mali humanitarci neće stati sa svojim humanitarnim akcijama. Sljedećih godina očekujemo nove humanitarne akcije i nove ideje. Naravno, novi članovi su uvijek dobrodošli.

Paula Jerković, 8.b


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Predavanje za učenike 8.r. - predstavljanje Obrtničke škole Osijek
Administrator / datum: 19. 5. 2022. 14:29

Danas, za vrijeme 5. školskog sata, učenici 8. razreda imali su predavanje Obrtničke škole Osijek gdje će možda i neki od njih pronaći mjesto za svoje daljnje školovanje. U posjet su nam došli profesor i profesorica te predstavili najbolje strane svoje škole. Oni nude više različitih zanimanja, a za neka od njih se praksa može odrađivati u školi. Pozvali su nas i na Dan otvorenih vrata Obrtničke škole Osijek koji je danas, 19. svibnja 2022., s početkom u 17 sati kako bismo se još bolje mogli upoznati s programima koje oni nude

Fotogalerija

U prilogu na linku Opširnije je i prezentacija Obrtničke škole u Osijeku.


Dominik Zenko, 8.a, web novinar 


[OPŠIRNIJE]Državna smotra u pripovijedanju
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 17. 5. 2022. 11:50

Skupina Mladih knjižničara je prvi puta sudjelovala na Državnoj smotri u pripovijedanju. Održana je u organizaciji Udruge Kreativni studio "Logos", u Varaždinu. Tema smotre je bila "Izgubljeno i nađeno!"

Naši su pripovjedači bili Šimun Poplašen, 8.a (Ured za izgubljene stvari, Zorana Maljkovića) i Patricia Romić , 5.b (Brat i sestra, autorska priča).

Oboje su pohvaljeni, a Patricia je nagrađena kao najperspektivnija i najoriginalnija pripovjedačica, jer je autorica svoje priče.


[OPŠIRNIJE]Plan upisa djece u 1. razred osnovne škole za 2022. /2023. školsku godinu na području Osječko-baranjske županije
Ljerka Drča / datum: 11. 5. 2022. 09:21

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Kako je nekada bilo u našoj školi
Administrator / datum: 10. 5. 2022. 11:36

Skupina Istraživači povijesti naše škole vrijedno je radila i u drugom polugodištu. U sklopu ovogodišnjeg školskog projekta 170 godina škole u Koški učenici su prikupljali priče bivših učenika naše škole kao i stare fotografije razreda, učenika i školskih zgrada.

Ovdje u prezentaciji nalaze se poveznice gdje možete pročitati priče i pogledati fotografije. Možda pronađete svoju mamu, baku, a možda i prabaku!

Jasna Kuzmanović, učiteljca EJ i NJJ


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dan vatrogasaca
Administrator / datum: 5. 5. 2022. 11:50

 

VIJEST: Dan vatrogasaca

Dana 4. svibnja blagdan je svetog Florijana.

Vatrogasci ga slave kao svog zaštitnika stoga su tom prigodom posjetili učenike MŠ Koška. Ispričali su djeci kako zahtjevan je, ali i zanimljiv njihov posao. Mnogi su od njih poželjeli postati vatrogasci. Priliku će dobiti kada se uključe u rad našeg DVD-a Koška te krenu s vježbama koje su primjerene njihovoj dobi.

Svim vatrogaskinjama i vatrogascima čestitamo njihov dan!

Danijela Kuzminski, učiteljica 2. razreda MŠ Koška


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Projekt Sigurnosti na internetu
Administrator / datum: 4. 5. 2022. 11:45

U našoj školi 26.4. učenici osmih razredu sudjelovali su u projektu Sigurnosti na internetu tijekom kojeg nam je održano interaktivno predavanje. Prilikom toga projekta posjetili su nas naša školska pedagoginja i stručno osoblje iz Centra za sigurniji internet (CSI). Predavanje je imalo dio gdje su učenici trebali odrediti jesu li pojedine situacije zlostavljanje ili zabava. Cilj te radionice je bio da učenici nauče samostalno prepoznati razliku između zlostavljanja i zabave. Na predavanju smo još naučili kako reagirati u slučaju internetskog zlostavljanja, komu i kako da se obratimo za pomoć u takvim situacijama i jedno od najbitnijeg da i mi sami ne smijemo postati zlostavljači. To je bio europski projekt Međugeneracijske solidarnosti kroz kulturu i sport – korisnika Općine Petrijevci i partnera LAG Karašica, Općina Bizovac, Koška i Punitovci preko kojega je predavanje financirano.

Fotogalerija

Dominik Zenko, 8.a


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Svibanj
Administrator / datum: 29. 4. 2022. 15:22


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Svjetski dan plesa
Administrator / datum: 29. 4. 2022. 08:55

Lana Jozičić, 8.a, web novinar


[OPŠIRNIJE]NOĆ KNJIGE 2022.
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 26. 4. 2022. 11:44

Sudjelovali smo u jedanaestoj Noći knjige! Podsjetimo se da ju organiziramo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) kako bismo još jednom, zajedničkim snagama, pozornost skrenuli na knjigu i čitanje. Ova je Noć knjige trajala najduže do sada – od 22. do 25. travnja.

Motiv ovogodišnjeg obilježavanja je sloboda - O lijepa, o draga, o slatka slobodo…življenja, govora, izbora, promišljanja, mašte, pristupa, čitanja, knjige! Knjiga kao prostor slobode.

Ovogodišnji zaštitni znak Noći knjige je lik – Perica! Naš Perica je oživio! Perica lak na peru, svakom nađe pravu mjeru!

Pogledajte (i poslušajte) prvu epizodu sage našeg Perice "Eto vraga na Tik-Tok".

Ne postolar i vrag, već Perica i Šenoa 😉

https://youtu.be/-aQmpPrVyIc

U dugoj Noći knjige 2022. održalo se više od 1200 programa i akcija u 250 hrvatskih gradova! Koristeći tražilicu (pretraživati možete prema gradu, vremenu, tipu lokacije ili događanja...) pronađite programe po svom guštu. Ovdje možete pronaći naš program.

Kada se prisjećamo obljetnica u 2022., u misli nam dolaze i riječi velike Vesne Parun, kojoj ove godine brojimo 100 godina od rođenja.

Obilježili smo je kroz radionicu “Uza slobodu, cvijeće, knjigu i lunu, tko ne bi bio savršeno sretan?”

Sudionici su bili članovi skupine Mladih knjižničara, učenici od 5. do 8. razreda i knjižničarka. Čitali su poeziju Vesne Parun u prirodi i snimali video zapise koje možete vidjeti na fb stranici školske knjižnice.

Čestitamo svim učenicima koji su interpretirali poeziju Vesne Parun i pokazali kako su ju doživjeli!


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dan planeta Zemlje
Administrator / datum: 21. 4. 2022. 22:00


ZANIMLJIVOST:

Fotografija pod nazivom Earthrise ("izlazak Zemlje") snimljena je tijekom Apollo 8 misije na Mjesec, 24. prosinca 1968. godine.

Apollo 8 nije sletio na mjesec, a ova slika načinjena je iz orbite.

Galen Rowell, svjetski poznati fotograf divljine, avanturistički fotoreporter i planinar, rekao je da je ovo "najutjecajnija okolišna fotografija ikad snimljena".

izvor: wikipedia

Earthrise, 24. prosinca 1968.

web novinari


[OPŠIRNIJE]Projekt MUP-a: "Zajedno više možemo" - predavanje: Vandalizam i ovisnosti - prevencija i alternativa
Ljerka Drča / datum: 19. 4. 2022. 08:50

Dana 13. travnja 2022. učenici 5. b razreda nazočili su predavanju "Vandalizam i ovisnosti - prevencija i alternativa" koje je održao policijski službenik Jerko Bešlić iz PP Našice. 

Učenicima je na slikovit i zanimljiv način policijski službenik objasnio što je vandalizam, koje su ovisnosti kojima su mladi izloženi, kako se oduprijeti izazovima i koje su posljedice na organizam i ponašanje mladih.

Naglašena je uloga policijskih djelatnika u osiguranju svakodnevne zaštite koja pruža bezbrižnost i sigurnost djeci i mladima. Na mladima je izbor (alternativa) kojim putem krenuti do zdravog, sretnog i sigurnog djetinjstva.

 

        


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Uskršnja čestitka
Administrator / datum: 17. 4. 2022. 09:47


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Proveli smo još jednu akciju prikupljanja starog papira
Administrator / datum: 8. 4. 2022. 14:42

Naša škola sudjelovala je u još jednoj ekološkoj akciji. U petak, 1.4.2022., učitelj Ivan Vlahović organizirao je prikupljanje starog papira, a u svemu su mu pomogli učenici 8.a razreda: Noa Paska, Filip Pecek, Filip Rogulić, Šimun Poplašen i Petar Barišić. Veliku pomoć imali su i od našeg domara. Prikupljeno je ukupno 2100 kg papira. Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj akciji!

Čuvajmo drveće, reciklirajmo, budimo ekološki osvješteni!

web novinari


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Svjetski dan zdravlja
Administrator / datum: 7. 4. 2022. 11:57

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prvi sastanak Svjetske zdravstvene skupštine koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održan je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije.

Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine.

Jan Jurina, 7.b, web novinar


[OPŠIRNIJE]Uključivanje učenika iz Ukrajine u odgojno-obrazovne ustanove
Ljerka Drča / datum: 5. 4. 2022. 09:05

Sve odgojno-obrazovne ustanove su dobile preporuku Ministarstva znanosti  i obrazovanja RH da se svi učenici iz ratom pogođene Ukrajine uključe u nastavu i terapijske i rehabilitacijske programe za djecu s teškoćama.

Prije uključenja učenike će pregledati nadležni školski liječnici  s ciljem cjelovite provjere zdravstvenog stanja , vezano uz tjelesnu, emocionalnu i socijalnu dobrobit i prilagodbu.


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Pomoć izbjeglicama iz Ukrajine – humanitarna akcija
Administrator / datum: 4. 4. 2022. 08:37

U petak, 1. travnja 2022., završila je humanitarna akcija „Pomoć izbjeglicama iz Ukrajine” u organizaciji izvannastavne skupine „Mali humanitarci”. U nekoliko tjedana, koliko je trajala akcija, prikupilo se puno artikala koji su bili na popisu, a „Mali humanitarci” su ih vrijedno slagali u kutije te u petak predali djelatnicima Crvenog križa Našice. Učenici, njihovi roditelji kao i djelatnici naše škole ponovo su pokazali da imaju veliko srce i da rado pomažu ljudima u potrebi.

Hvala svima na sudjelovanju!

Fotogalerija

Jasna Kuzmanović, učiteljica EJ i NJJ


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Travanj
Administrator / datum: 1. 4. 2022. 15:22


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Akcija prikupljanja starog papira
Administrator / datum: 28. 3. 2022. 08:37


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Učenici petih razreda upoznali antičku Grčku
Administrator / datum: 28. 3. 2022. 08:12
Učenici petih razreda na satima povijesti upoznali su se s kulturom, religijom, znanosti, načinom života i običajima antičke Grčke.
 
Stečeno znanje prikazali su mnogobrojnim aktivnostima, izradom replika antičkih kazališnih maski i hramova te kroz društvene igre.
Njihove zanimljive radove možete pogledati u priloženoj galeriji. 
 
 
Kristina Bošnjak, učiteljica povijesti

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Županijsko natjecanje iz povijesti
Administrator / datum: 25. 3. 2022. 16:24
U OŠ Svete Ane u Osijeku 10. ožujka 2022. godine održalo se županijsko natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih škola. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 38 učenika: 11 učenika u kategoriji 7. razreda i 27 učenika u kategoriji 8. razreda.
Našu školu predstavljali su Gabrijela Zih, učenica 8.a razreda i Marko Drašinac, učenik 8.b razreda. Na ljestvici ukupnog poretka osmih razreda, učenica Gabrijela Zih zauzela je 11. mjesto, a učenik Marko Drašinac 15. mjesto.  
 
 
Čestitamo našim povjesničarima na ostvarenom uspjehu, trudu i motivaciji. 
 
Kristina Bošnjak, učiteljica povijesti
 
 

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Humanitarna akcija za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine još je u tijeku
Administrator / datum: 25. 3. 2022. 14:43

Izvannastavna skupina Mali humanitarci na čelu s učiteljicom Jasnom Kuzmanović danas je vrijedno slagala pakete za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine. Donacije se prikupljaju do kraja sljedećeg tjedna pa vas molimo da se, ukoliko još niste, uključite i odazovete ovoj hvalevrijednoj akciji organiziranoj u suradnji s Crvenim križem Našice. Možete donirati artikle koji se nalaze na popisu prehrambenog paketa, higijenskog paketa ili dječjeg paketa. 

Hvala svima!


web novinari


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Naši odlični rezultati na županijskom natjecanju iz biologije
Administrator / datum: 24. 3. 2022. 10:37

U četvrtak, 17.3.2022., učenici Dominik Zenko i Gabrijela Zih pod vodstvom učiteljice Božane Mijatov sudjelovali su na županijskom natjecanju iz biologije. Natjecanje se održalo u OŠ Antuna Mihanovića u Osijeku. Početak natjecanja bio je u 13 sati, a učenici su imali 90 minuta za rješavanje testa. U natjecanju je sudjelovalo 22 učenika. Učenica Gabrijela Zih osvojila je 2. mjesto u ukupnom poretku, a učenik Dominik Zenko osvojio je 4. mjesto.

Čestitamo Gabrijeli i Dominiku na izvrsnim rezultatima koje su postigli!


Učiteljica Božana Mijatov i njezini biolozi


web novinari


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Školska kuhinja
Administrator / datum: 24. 3. 2022. 09:12

U našoj školskoj kuhinji jako se dobro i zdravo jede. Za to je zaslužna naša kuharica Antonela Glušac. Ona svojim vještim kulinarskim umjećem uduševi svako učeničko nepce pa se zbog toga vrlo često traži i porcija više. Tri dana u tjednu učenici jedu kuhani obrok: utorkom, srijedom i četvrtkom. Na meniju se nađu ovi specijaliteti: špagete bolonjez, rižoto s piletinom, gulaš s tjesteninom, gras s kobasicama, čobanac, tjestenina sa sirom, varivo od graška i mnogi drugi. Učenicima je najomiljeniji dan kada je na meniju ragu juha.


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Zlatna medalja na međuopćinskom natjecanju u futsalu
Administrator / datum: 22. 3. 2022. 13:45

U petak, 18.3.2022., održano je međuopćinsko natjecanje u futsalu za djevojke 5. i 6. razreda. Domaćin natjecanja bila je OŠ Ladimirevci, a natjecalo se ukupno 5 školskih ekipa: Valpovo, Ladimirevci, Bizovac, Petrijevci i Koška. Naše djevojke osvojile su 1. mjesto te tako stekle pravo sudjelovanja na županijskom natjecanju!

Maja Šarić, učiteljica TZK


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Svjetski dan voda
Administrator / datum: 22. 3. 2022. 13:11

plakat izradio: Dominik Zenko, 8.a, web novinar


Učenici 3. razreda MŠ Koška s učiteljicom Valentinom Prister obilježili su Svjetski dan vode te ukrasili školski pano svojim likovnim uratcima.


[OPŠIRNIJE]VIJEST: KAMIŠIBAJ
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 22. 3. 2022. 11:33

Nakon uspješne Godine čitanja u školskoj knjižnici naša skupina Mladih knjižničara postaje sve aktivnija i kreativnija. Čitamo, čitamo naglas, pričamo i izmišljamo priče, ilustriramo ih. Razvijamo kritičko mišljenje pomoću biblioterapijskog pristupa temeljenog na tradicionalnim pričama. Kako se naša mašta razmahala upravo u vrijeme Dana pripovijedanja zainteresirao nas je kamišibaj kao savršen za pripovijedanje narodnih, autorskih i naših izmišljenih priča. Jeste li čuli za kamišibaj? To je japanska umjetnost pripovijedanja uz pomoć slika, nešto kao malo japansko kazalište. Za takvo pripovijedanje smo imali maštu, priče, volju, ali nismo imali najvažnije – butaj. Butaj je drvena kutija u koju se umeću slike tijekom pripovijedanja.Više o kamišibaju pročitaj ovdje!

Zahvaljujući Šimunu Poplašenu, učeniku 8.a razreda, koji je član Mladih knjižničara moći ćemo vas upoznati s kamišibajem. Šimun je izradio pravi, prekrasni butaj! Čestitamo mu i zahvaljujemo!

Njegov je butaj djelovao motivirajuće na učenike pa se tako pripremamo za sudjelovanje na Državnoj smotri pripovijedanja u Varaždinu.


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Ljubav ne broji kromosome
Administrator / datum: 21. 3. 2022. 09:02


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
Administrator / datum: 21. 3. 2022. 08:27

U četvrtak, 17.3.2022., u OŠ Višnjevac održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika za učenike 8. razreda. Našu školu predstavljao je učenik 8.b razreda Marko Drašinac. Nakon pozdravnog govora učenici su bili raspoređeni po učionicama gdje su imali 105 minuta za rješavanje zadataka. Naš predstavnik je bio vrlo uspješan te je točno riješio 79% zadataka, što je sedmi rezultat po uspješnosti.

Bravo Marko!

Jasna Kuzmanović, učiteljica EJ i NJJ


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Prvi dan proljeća
Administrator / datum: 21. 3. 2022. 08:07


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dan očeva, 19.3.
Administrator / datum: 18. 3. 2022. 15:50


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Tjedan mozga
Administrator / datum: 18. 3. 2022. 15:07

Ovogodišnji 21. Tjedan mozga u Hrvatskoj dio je svjetske akcije organizacije Dana Alliance for Brain Initiative. Cilj aktivnosti koje se organiziraju tijekom Tjedna mozga je promocija znanja o mozgu i bolestima mozga. Jedan od trajnih prioriteta istraživanja u razvijenim državama svijeta je istraživanje mozga. Znanstvena istraživanja kazuju da 179 milijuna stanovnika Europe pati od nekog poremećaja funkcije živčanog sustava.

Hrvatsko društvo za neuroznanost i Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 14. do 20. ožujka 2022. godine organiziraju obilježavanje Tjedna mozga - Brain Awareness Week, a ovogodišnje vodeće teme su izrazito aktualne: Mozak i Post-COVID sindrom te Kako podučavati adolescentni mozak „na daljinu“

izvor: http://www.hiim.unizg.hr/

web novinari


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Humanitarna akcija za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine
Administrator / datum: 14. 3. 2022. 07:28

Skupina „Mali humanitarci” organizira u suradnji s Crvenim križem, Našice

HUMANITARNU AKCIJU ZA

POMOĆ IZBJEGLICAMA IZ

UKRAJINE

U akciju se možete priključiti prikupljanjem sljedećih artikala:

Svaka pomoć je dobrodošla!

 

Jasna Kuzmanović, učiteljica EJ i NJJ


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Međunarodni dan žena
Administrator / datum: 8. 3. 2022. 08:31


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Maškare u PŠ Lug Subotički
Administrator / datum: 1. 3. 2022. 20:44

Dana 1. ožujka 2022. g. u našoj školi zavladale su maškare. Na vrata škole sa širokim osmjesima polako su ulazile jedna za drugom – tigrica, kaubojka, mačka, bubamara, balerina… Svaka maškara je bila ponosna na svoj kostim, a ujedno su se divile jedna drugoj.

Nakon kratkog predstavljanja, dobro raspoložene maškare sudjelovale su u različitim aktivnostima i zaplesale uz prigodne pjesme.

Na kraju druženja nagrađene su diplomama i slasticama. Već sad se veselimo idućoj godini i plesu pod nekim novim maskama.

Fotogalerija

Antonija Kaleb Štefanec i Jelena Šiljeg, učiteljice PŠ Lug Subotički


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Ožujak
Administrator / datum: 1. 3. 2022. 15:53


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Školsko natjecanje iz biologije
Administrator / datum: 1. 3. 2022. 12:43

Učenici koji polaze nastavu dodatnih biologa su dana 14.2.2022. pristupili školskom natjecanju iz biologije i ostvarili izvrsne rezultate.

1. mjesto: Domink Zenko, 8.a

2. mjesto: Gabrijela Zih, 8.a

3. mjesto: Marko Drašinac, 8.b

4. mjesto: Lana Plečić, 8.b

5. mjesto: Nicole Grašić, 8.b

6. mjesto: Paula Jerković, 8.b

Nakon izvrsnog rezultata na školskom natjecanju dvoje naših učenika, Dominik Zenko i Gabrijela Zih pozvani su na županijsku razinu jer su svojim rezultatom ostvarili izuzetan rezultat na popisu pozvanih. Dominik je ostvario 5. mjesto, a Gabrijela 11.

Županijsko natjecanje je 17.3. u Osijeku gdje će naši učenici imati priliku ponovno pokazati svoje znanje i vještine. Izuzetno smo ponosni na sve naše učenike, a Dominiku i Gabrijeli želimo sreću na sljedećem natjecanju.

Božana Mijatov, učiteljica biologije, kemije i prirode


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dan ružičastih majica
Administrator / datum: 23. 2. 2022. 08:34


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Međunarodni dan materinskog jezika
Administrator / datum: 21. 2. 2022. 13:17

Međunarodni dan materinskog jezika obilježava se 21. veljače svake godine od 2000. godine. Materinski jezik je prvi jezik koja neka osoba nauči u svojoj obitelji. UNESCO osnivanjem ovoga dana želi podsjetiti kako su jezici i izraz ljudske kreativnosti i različitosti. Cilj mu je razvoj i učenje materinskog jezika, a i promicanje jezične raznolikosti. Istraživanja pokazuju kako polovici od današnjih jezika prijeti nestanak. Nestanak bilo kojeg jezika je gubitak za ljudsko znanje. Trebamo paziti na svoj materinski jezik i na svoju kulturu.

 

Lana Jozičić, 8.a, web novinar


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Veljača u PŠ Ledenik
Administrator / datum: 19. 2. 2022. 17:12

Učenici 2., 3. i 4. razreda PŠ Ledenik su zajedno s učiteljicom i pomoćnicom u nastavi obilježili ove veljače neke važne dane.

Prvi važan dan je bio Dan crvenih haljina. Javnozdravstvena kampanja „Dan crvenih haljina“ je pokrenuta kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Kampanja ima za cilj potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama, a isto tako želi potaknuti stručnjake u zdravstvu  na posebnu pozornost za srčani i moždani udar kod žena. Povodom toga dana, u petak 4.2.2022. učenici su pogledali prezentaciju primjerenu njihovoj dobi na zadanu temu, popričali smo malo o njoj, porazgovarali o zdravim životnim navikama a za podršku kampanji svi su obukli nešto crveno.


 

Također, ovaj mjesec smo obilježili i Valentinovo na način da smo čitali prigodne tekstove, razgovarali o njima, slikali na temu ljubavi, slušali ljubavne pjesme, igrali glazbene stolice te pisali pisma koja smo stavljali u ljubavnu kutiju i onda 14.2. podijelili.

Naravno, veljača ne bi bila to što jest da nismo organizirali i maskenbal. Dana 15.2.2022. učenici su se upoznali sa poviješću poklada i običajima vezanima za karneval, a zatim su čitali i interpretirali prigodne tekstove. Uslijedilo je predstavljanje svakog učenika i njegove maske pred ostalim učenicima koji su pažljivo gledali svaki njihov pokret kako bi mogli  izabrati najbolju masku. Na predstavljanju maski mogli smo upoznati Crvenkapicu, policajce, zeku, vješticu… Svi su se potrudili oko maski pa je bilo teško odrediti najbolju masku. Nakon predstavljanja, uslijedilo je glasovanje koje je prvim trima mjestima donijelo priznanja i prigodne poklone. Na samom kraju počastili smo se s krofnama i sokovima i ovjekovječili taj naš dan fotografiranjem.

Jedan od važnih dana je za nas bio i Dan ružičastih majica koji se ove godine održava 23.2.2022.godine. Inače, radi se o akciji prevencije vršnjačkog nasilja. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi kada je na inicijativu školskih kolega na inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative i međunarodno prepoznate obljetnice. Mi smo obilježili dan nošenjem roze majice i razgovorom o vrstama nasilja te drugim načinima rješavanja problema među djecom. Budući da datum pada pod praznicima, obilježili smo ga tjedan ranije.

Veljača nam je bila prilično zanimljiv mjesec i zaista smo uživali u svim aktivnostima, a dosta smo toga i naučili te nastavljamo u istom tonu i naredne mjesece.

Lidija Horvat, učiteljica 2., 3. i 4. razreda PŠ Ledenik


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Održano školsko natjecanje iz povijesti
Administrator / datum: 18. 2. 2022. 14:11

U ponedjeljak 7. veljače od 13:00 do 14:30 sati održano je školsko natjecanje iz povijesti. Na natjecanju je sudjelovalo četvero učenika osmih razreda, a rezulati su sljedeći:

1. GABRIJELA ZIH 50/61

2. MARKO DRAŠINAC 45/61

3. LANA JOZIČIĆ 40/61

4. DOMINIK ZENKO 38/61

Učenici Gabrijela Zih i Marko Drašinac prešli su bodovni prag te su pozvani na županijsko natjecanje koje će se održati 10. ožujka 2022. u OŠ Svete Ane u Osijeku.

Čestitamo našim natjecateljima, a predstavnicima na županijskom natjecanju želimo puno uspjeha!

Kristina Bošnjak, učiteljica povijesti


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Školski projekt "170 godina škole" - Bivši učenici današnji glazbenici
Administrator / datum: 15. 2. 2022. 08:49

Izvannastavna skupina Glazbenjaci istražila je glazbeni put i stvaralaštvo glazbenice koja je nekada išla u našu osnovnu školu. Riječ je o Romani Borš Mačak. Prezentaciju je izradila Veronika Vrbanić. Pogledajte, pročitajte i poslušajte.

170 godina škole, autor: Katarina

Katarina Josipović, učiteljica GK

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Učenici RN također obilježili Dan sigurnijeg interneta
Administrator / datum: 14. 2. 2022. 09:31

Učenici razredne nastave matične škole i svih područnih škola sudjelovali su u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta bila je: „Zajedno za bolji Internet.“

Učenici su crtali različite digitalne uređaje, najpoznatije aplikacije za komunikaciju, različite simbole društvenih mreža te su pogledali kratki video pod nazivom „Isprepletena priča.“

Kroz te aktivnosti učenici su upoznati sa ciljem obilježavanja ovog dana, a to je promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Fotogalerija

Hrvoje Štefanec, učitelj Informatike


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Naša srca za Afriku
Administrator / datum: 12. 2. 2022. 17:47
 
Povodom blagdana Valentinova uobičajeno je najdražima pokloniti ruže, bombonijere, srca, te na taj način iskazati svoju ljubav i poštovanje. 
Da imaju veliko srce pokazali su učenici, roditelji i učitelji naše škole. 
U humanitarnoj akciji Srce za Afriku prikupili su velikih 4300 kn te na taj način omogućili školovanje prijateljima u dalekoj Ruandi. 
 
Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji i nadamo se da ćemo i iduće školske godine nastaviti s ovim plemenitim projektom. 
 
Kristina Bošnjak, učiteljica povijesti

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dan sigurnijeg interneta 2022.
Administrator / datum: 11. 2. 2022. 16:03

Svake godine drugoga dana drugoga tjedna u drugome mjesecu u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg interneta. Ove godine Dan sigurnijeg interneta bio je 8. veljače. Na nastavi Informatike učestalo govorimo o sigurnosti na internetu, no ovoga tjedna tome smo posvetili posebnu pozornost.

Na stranicama Udruge Suradnici u učenju uključili smo se u online izazov za učenike pod nazivom Potraga za boljim internetom. Cilj ovog izazova je promicanje sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta i digitalnih tehnologija općenito. Potraga je bila organizirana u obliku interaktivnog kviza s 20 pitanja i zadataka u kojem je bilo moguće osvojiti ukupno 20 bodova. Za rješavanje kviza bilo je potrebno: pretraživati internet, kritički promišljati, čitati s razumijevanjem, uočavati bitno, donositi zaključke, biti točan i promisliti prije odabranog odgovora. Učenici su bili vrlo zainteresirani za ovakav način rada i motivirani do kraja kviza kako bi postigli što više bodova. Svi koji su sudjelovali dobili su diplome za uspješno svladan izazov.

Osim što smo sudjelovali u Potrazi za boljim internetom prisjetili smo se i pravila ponašanja te posjetili neke važne stranice koje nude sadržaje o sigurnosti na internetu, a to su:

Centar za sigurniji internet, CERT.hr, Pet za net, saferinternetday.org, dansigurnijeginterneta.org, Dabrica Darka otkriva digitalni svijet, Naivci.hr i dr.

Na panoima u holu škole izložili smo prigodne teme o sigurnosti na internetu kako bi se prisjetili opasnosti koje svakodnevno vrebaju i kako bi svojim odgovornim ponašanjem u svijetu interneta zaštitili sebe i druge. Uvijek trebamo biti svjesni svoga ponašanja na internetu i ostavljati samo pozitivne digitalne tragove jer tako stvarajmo vlastiti virtualni identitet i svoj ugled, a zajednički bolji i sigurniji internet za sve.

Blanka Mihić, učiteljica informatike


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Veljača
Administrator / datum: 4. 2. 2022. 14:47


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Školsko natjecanje iz engleskog jezika
Administrator / datum: 1. 2. 2022. 20:31

Dana 25. siječnja 2022. u našoj školi održano je školsko natjecanje iz engleskog jezika. Natjecalo se šestoro učenika osmih razreda. U 90 minuta, koliko je trajalo natjecanje, učenici su trebali pokazati razumijevanje pročitanog teksta te koliko poznaju sam engleski jezik.

Postignuti rezultati su odlični!

 

UČENIK/CA

RAZRED

BODOVI /60

1.

Marko Drašinac

8.b

50

2.

Lana Jozičić

8.a

37

3.

Josipa Kovačević

8.b

34

3.

Dominik Zenko

8.a

34

5.

Tin Strmečki

8.b

32

6.

Gabrijela Zih

8.a

21

Čestitamo svi učenicima na osvojenim bodovima i sudjelovanju te se nadamo pozivu na županijsko natjecanje.

Jasna Kuzmanović, učiteljica EJ i NJJ


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Humanitarna akcija SRCE ZA AFRIKU
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 24. 1. 2022. 12:31

Dragi učenici, učitelji i roditelji,

ove školske godine odlučili smo sudjelovati u humanitarnoj akciji udruge iz Osijeka Srce za Afriku koja već 10 godina pomaže Centru otac Vjeko u selu Kivumu u Ruandi.

Fra Ivica Perić uporno radi i gradi, hrani i školuje djecu u Kivumuu, a mi mu u tome možemo pomoći.

Danas u Kivumu postoji vrtić, osnovna škola, dvije srednje škole, dva učenička doma, a uskoro će biti dovršen i projekt izgradnje školske sportske dvorane! Trenutno skrbe za više od 800 siromašne djece kojima je osiguran vrtić ili škola, školska uniforma, školski pribor, pitka voda te svaki dan topli obrok. Mnoga djeca u vrtić i škole dolaze i bolesna samo da ne propuste topli obrok koji nemaju kod kuće.

I danas se tamo živi u kućicama koje i malo jača kiša može srušiti, ljudi u kućama žive bez struje i vode, namještaj je luksuz, spava se na prostirkama na zemljanim podovima, nerijetko uz domaće životinje i to ako su dovoljno sretni da ih imaju.

Uz minimalna odricanja učinit ćeš veeeeliko i dobro djelo.

Omogući im da idu u školu, da dobiju topli obrok, vodu za piće, školsku uniformu i pribor, a oni će ti se odužiti toplim riječima i divnim pismima.

Pisma učenika dobit ćete svaka četiri mjeseca i kada god da postanete Prijatelj Centra, svakako ćete u sljedećih godinu dana dobiti pisma.

Možeš biti i jednokratan donator te uplatiti koliko si u mogućnosti. Svaka kuna je velika k'o kuća. Recimo, sa 30 kuna osigurao si jednom vrtićarcu 30 dana u vrtiću i 30 toplih obroka...

Svoje priloge u minimalnom iznosu od 5 kn ili više kuna možete predati svojim razrednicima do kraja siječnja nakon čega ćemo iznos uplatiti na račun udruge.

Također ćete kroz razne aktivnosti sa svojim učiteljima upoznati Afriku i Ruandu, a vaše radove ćemo prezentirati u okviru projekta 170 godina škole.

Unaprijed se puno zahvaljujemo i nadamo se da ćemo prikupiti što više sredstava za prijatelje iz Afrike.

Kristina Bošnjak, učiteljica povijesti


[OPŠIRNIJE]Knjižnice na karti
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 11. 1. 2022. 11:48

Pokrenut je novi projekt pod nazivom uMap ili Knjižnice na karti. Voditelji su projekta Josip Rihtarić i Josip Strija u suradnji s HMŠK-om i višom savjetnicom Adelom Granić.

Ideja je projekta imati na jednoj karti sve knjižnice te osnovne podatke o njima.
Sudjelujemo u tom projektu. Naša je školska knjižnica već vidljiva na karti naše županije i karti Republike Hrvatske.

[OPŠIRNIJE]Početak nastave u 2. polugodištu i red vožnje školskog autobusa
Ljerka Drča / datum: 7. 1. 2022. 08:47

Redovita nastava počinje u ponedjeljak, 10. siječnja 2021. godine po ustaljenom rasporedu. 

Školski autobus dolazi po učenike putnike ovim redoslijedom: 

  •  Ledenik -   6.45 sati
  • Topoline-    7.10 sati i 
  • Niza -          7.45 sati.

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Kreativci
Administrator / datum: 23. 12. 2021. 10:09

Izvannastavnu skupinu Kreativaca čine veoma kreativna djeca. Uvijek su puni ideja i spremni naučiti nešto novo. Sudjeluju svojim radom, ali često i idejama, a ideja im ne nedostaje. Kreativci su učenici petih i sedmih razreda. (Mjesta ima za sve zainteresirane.)

Prvo su polugodište obilježile radionice kojima je zajednička poveznica bila – papir. Pod vodstvom učiteljice D. Beram učenici su izrađivali origami figurice, izrađivali razne pahuljice, a okušali su se u izradi zidnih ukrasa od papira te jesenskih ukrasa od kukuruza. Posljednje radionica bila je posvećena upoznavanju salvetne tehnike. Učenici su pokušali izraditi božićnu kuglicu, a jesu li uspjeli, procijenite sami.

Pozivamo sve kreativne i maštovite da nam se pridruže na budućim radionicama u novoj, još normalnijoj, 2022. godini. Sretni vam blagdani!!! :)

Fotogalerija

Daria Beram, učiteljica HJ


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Vjeronaučni projekt "U početku bijaše Riječ"
Administrator / datum: 22. 12. 2021. 14:13

S obzirom na to da je Ministarstvo kulture i medija ovu 2021. godinu proglasilo Godinom čitanja u našoj školi započeo je vjeronaučni projekt "U početku bijaše Riječ". Ovaj projekt ima cilj učenicima približiti Bibliju kao knjigu koja promiče kršćanske vrijednosti, usvajanje tih vrijednosti i primjenu istih u našoj svakodnevici.

Prvi dio projekta pod nazivom "Najljepša priča na svijetu" održan je u prosincu, a učenici su iz svojih Dječjih biblija čitali priču o Isusovu rođenju te su se ostvarili kroz dramski prikaz i kreativno izrađujući likove iz priče.

Osim na vjeronaučnoj nastavi, u projekt su se uključile učiteljica engleskoga jezika Bonita Poslončec na čijem satu su učenici učili molitvu „Oče naš“ na engleskome jeziku te knjižničarka Dubravka Payerl Čikara koja je u sklopu slobodnih aktivnosti "Mladi knjižničari" s učenicima istraživala Bibliju. Potraga je krenula putem referentne zbirke – Opće i nacionalne enciklopedije, Velikog školskog leksikona, Rječnika biblijske teologije do samog ishodišta – čitanje Biblije naglas, snimanja videozapisa i stvaranja Genially interaktivne prezentacije. https://view.genial.ly/61ad00a4b86eb10df362526c/interactive-image-u-pocetku-bijase-rijec

Ovaj projekt se sastoji od ukupno četiri dijela i trajat će tijekom cijele školske 2021./2022.godine.

Učenici prvih razreda su, kao i prethodne generacije, na poklon dobili Dječju bibliju.

Fotogalerija

Zrinka Blažević, vjeroučiteljica


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Božić u našoj školi
Administrator / datum: 18. 12. 2021. 18:41

Ove godine nismo u mogućnosti imati božićnu priredbu, ali to nas nije spriječilo u dočekivanju Božića u našoj školi. Divnim ukrasima ukrasili smo naš hol. Snježne balerine i papirnate pahulje napravila je učiteljica likovne kulture Sara Anušić Jelkić s učenicima na izvannastavanoj aktivnosti likovnjaci te na ulazu u školu okitila veliko šareno božićno drvce. Učiteljica vjeronauka Zrinka Blažević napravila je adventski kalendar na panou kod ulaza u školsku knjižnicu. Učenik Dominik Zenko je na maštovit način napravio snjegovića od plastičnih čaša. Učenica Tea Martić ukrasila je svojim neobičnim veselim drvenim snjegovićima knjižnicu i učionicu. Učenica Patricia Romić izradila je minijaturu obitelji snjegovića. Petaši su u programu Bojanje 3D crtali adventske vijence i božićne čestitke. Svi učenici naše škole uključili su se zajedno sa svojim razrednicama ukrašavajući svoje učionice, razredne panoe, ormariće i prozorska stakla. Naša kuharica Antonela Glušac čipkastim pahuljicama je uljepšala učenicima boravak u školskoj kuhinji. Knjižničarka Dubravka Payerl u našoj knjižnici priredila je košaricu s pozitivnim porukama, složila Grincha od knjiga i izložila prigodne knjige. Učiteljica Katarina Josipović na izvannastavnoj aktivnosti uvježbala je ples s djevojčicama - koreografiju na poznatu božićnu pjesmu. Učenici 2. r. MŠ Koška s učiteljicom Danijelom Kuzminski također su plesali uz božićnu pjesmu. Učiteljica Blanka Mihić sve je fotografirala te vam u priloženoj prezentaciji posložila virtualnu šetnju našom školom u božićnom ruhu.

Hvala svima na njihovom trudu kako bi postigli radost i božićno raspoloženje u školi.

Lana Jozičić, 8.a, web novinar

 

Božić 2021. - OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška, autor: Blanka Mihic

 


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Učenice osvojile broncu u futsalu
Administrator / datum: 15. 12. 2021. 15:24

U OŠ Ladimirevci u petak, 10.12.2021., održano je međuopćinsko natjecanju u futsalu za učenice 7. i 8. r. U natjecanju su sudjelovale ekipe iz OŠ Matije Petra Katančića Valpovo, OŠ Petrijevci, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška, OŠ Bratoljuba Klaića Bizovac, OŠ Ivana Kukuljevića Belišće i OŠ Ladimirevci. Učenice naše škole osvojile su 3. mjesto i vratile se s brončanim medaljama.

Zahvaljujemo se OŠ Ladimirevci na gostoprimstvu!

Vanessa Kovačević i Nina Petrović, 7.b


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Naši nogometaši osvojili zlatnu medalju
Administrator / datum: 15. 12. 2021. 15:02

Međuopćinsko natjecanje u futsalu za učenike 7. i 8. r. održalo se u utorak, 30.11.2021., u OŠ Petrijevci. Sudjelovale su ekipe: Koška, Petrijevci, Belišće, Bizovac, Ladimirevci i Valpovo. Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška, drugo mjesto pripalo je OŠ Bratoljuba Klaića Bizovac, a treće OŠ Petrijevci.

Zahvaljujemo se OŠ Petrijevci što su nas lijepo ugostili.

Filip Bencak, 7.b, web novinar


[OPŠIRNIJE]Dobrovoljno cijepljenje djece protiv Covid-19 u dobi od 5 i više godina
Ljerka Drča / datum: 8. 12. 2021. 08:50

Cijepljenje protiv Covid-19 školske djece preuzela je Školska medicina. Cijepljenje je organizirano svaki petak od 8-12 i od 14-18 sati u ambulanti Školske medicine, Drinska 8, Osijek.

Obavezna je prethodna najava za cijepljenje.

Novost je da se mogu cijepiti i djeca od 5 i više godina cjepivom Pfizer.

adresa mjesta cijepljenja školske djece:

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije

Služba za školsku i adolescentnu medicinu

Drinska 8, soba 39

31 000 Osijek

Tel: 225-755

e-mail: skolska.medicina.osijek2@gmail.com


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Humanitarna akcija "Pokloni čokoladu, pokloni osmijeh"
Administrator / datum: 7. 12. 2021. 10:47

Humanitarna akcija "Pokloni čokoladu, pokloni osmijeh" u organizaciji skupine "Mali humanitarci", a u suradnji  s Crvenim križem Našice, Nogometnim klubom Šipovac i udrugom "Uvijek tu" je uspješno privedena kraju.

Zahvaljujemo učenicima i djelatnicima škole, koji su svojim prilogom u obliku jedne čokolade pridonijeli uspješnoj realizaciji ove akcije.

Prikupili smo dvije kutije čokolada koje putuju prema Dječjem SOS selu Ladimirevci gdje će zasigurno izmamiti osmijehe na dječja lica.

Jasna Kuzmanović, učiteljica EJJ i NJJ


[OPŠIRNIJE]U POČETKU BIJAŠE RIJEČ
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 6. 12. 2021. 10:36

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Školski projekt 170 godina škole u 2. razredu
Administrator / datum: 2. 12. 2021. 17:21

Tijekom listopada i studenog učenici 2. razreda su istraživali zanimljivosti o mjestu Koška, našoj školi te o spisateljici Ivani Brlić Mažuranić po kojoj naša škola nosi ime.

Sve su to popratili crtežima i na kraju su izabrali najbolje radove koje su složili u jednu zanimljivu brošuru.

Danijela Kuzminski, učiteljica 2. razreda


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Prosinac
Administrator / datum: 1. 12. 2021. 11:19


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Međunarodno istraživanje razvoja čitalačke pismenosti PIRLS 2021
Administrator / datum: 30. 11. 2021. 19:37

Učenici naše škole tijekom studenoga sudjelovali su u međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti.

PIRLS istraživanje (Progress in International Reading Literacy Study) provodi se svakih pet godina, a mjeri međunarodne trendove razvoja čitalačke pismenosti učenika četvrtih razreda. Istraživanje je trebalo biti provedeno prošle godine, ali je, zbog situacije u kojoj smo već dvije godine, provedeno sada. Stoga su za istraživanje, između svih učenika petih razreda, odabrani prošlogodišnji četvrtaši Područne škole Ledenik.

U petome ciklusu PIRLS 2021 istraživanja sudjeluju učenici iz 50 zemalja, a ujedno se obilježava i 20 godina u praćenju trendova razvoja čitalačke pismenosti. Novost je provedba  istraživanja u digitalnome obliku koje su provele neke hrvatske škole, među njima i naša. Istraživanjem je koordinirala učiteljica D. Beram uz veliku pomoć učitelja Informatike H. Štefanca.

Učenici koji su sudjelovali u istraživanju rekli su da im je ono bilo zanimljivo iskustvo, da su zadatci bili lagani i da će ih motivirati za daljnji školski rad.

Daria Beram, učiteljica HJ


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Pratite s nama naše sportaše na Državnom prvenstvu u krosu!
Administrator / datum: 25. 11. 2021. 17:55

Pratite s nama naše sportaše na Državnom prvenstvu u krosu!

Članovi našeg školskog sportskog društva u četvrtak putuju u Poreč na Državno natjecanje školskih sportskih društava Republike Hrvatske u krosu. Organizatori natjecanja svima zainteresiranima omogućili su prijenos uživo kako bismo ih zajedno mogli pratiti i podržati u njihovom sportskom nastupu.

Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u krosu 2021. održat će se 25. i 26. studenog u Plavoj laguni u Poreču. Naši mladi sportaši u četvrtak putuju u Poreč te se vesele turniru, no nažalost, ove godine neće imati podršku sa strane staze. Hrvatski školski sportski savez osigurao je livestream cijelog natjecanja koji će pratiti put naših sportaša.

Pozivamo vas da se priključite na prijenos uživo od 09:00 sati na sljedećoj poveznici:

KROS (26.11.), utrke - https://vimeo.com/647649409

VREMENIK

08:45 - 09:00 | Svečano otvaranje

09:00 - 12:30 | Natjecanje u svakoj konkurenciji i podjela medalja

Pružimo im zajedno virtualnu podršku na ovom državnom prvenstvu!

Sve informacije o natjecanju (za voditelje, sportaše i roditelje) okupljene su na webu organizatora; https://www.skolski-sport.hr/2021-2022/kros-2021, a za sve dodatne informacije, fotografije i videe, svakako pratite Hrvatski školski sportski savez i na njihovim društvenim mrežama i potražite fotografije naših sportaša.

Facebook, Instagram


Marija Bobinski

Suradnica za komunikaciju i odnose s javnošću

Hrvatski školski sportski savez


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
Administrator / datum: 25. 11. 2021. 12:57

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama se obilježava 25. studenog. Obilježavamo ga kao znak sjećanja na sestre Mirabal koje je 1960. u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo. Sestre Patria Mercedes, Maria Argentina Minerva, Antonia Maria Teresa i Belgica Adela „Dede“ su djelovale kao aktivistice i postale vidljivim simbolom otpora diktatorskom režimu Trujilla.  Dana 25. studenog 1960. Minervu, Patriu i Mariu Teresu ubila je Trujillova tajna policija dok su se vraćale iz posjeta zatvoru u kojima su bili njihovi supruzi. Sestre Mirabal postale su simbolom nacionalnog i feminističkog otpora. 1999. g. Ujedinjeni narodi su 25. studenog proglasili Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama.

Lana Jozičić, 8.a, web novinar


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Čestitke najboljim učenicima na natjecanju Dabar 2021.
Administrator / datum: 22. 11. 2021. 13:30


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Učenica Tea Martić, pobjednica fotonatječaja Knjiga u kadru
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 19. 11. 2021. 12:14

Skupina Mladih knjižničara je sudjelovala u fotonatječaju Knjiga u kadru u organizaciji OŠ Kralja Tomislava, Našice.

Teme natječaja usklađene su s ovogodišnjim temama Mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige:

1. tema: Bajke i narodne predaje iz svih kutova svijeta

2. tema: Hrvatski autori u Godini čitanja; moto Ajmo HRVATI se s knjigom.

Stručno povjerenstvo, koje čine našički fotografi Dora Dvoržak i Joisp Ledinščak te ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, odabralo je po tri najkreativnije fotografije u kategorijama 5. i 6. te 7. i 8. razreda. Budući da je riječ o amaterskim fotografijama, povjerenstvo je zanemarilo kvalitetu fotografija te je ocjenjivalo kreativnost u prikazu tema i opisu fotografije. Prvo mjesto u kategoriji 5. i 6. razreda osvojila je Tea Martić, učenica 5.razreda sa mentoricom, Dubravkom Payerl, knjižničarkom. Tea je članica skupine Mladih knjižničara.

Nagrađene i pohvaljene fotografije možete vidjeti ovdje .

Čestitamo našoj Tei i svim nagrađenim i pohvaljenim učenicima!

Zahvaljujemo organizatorima.


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Administrator / datum: 18. 11. 2021. 16:34

Učenici naše škole nizom aktivnosti sudjelovali su u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Učenici osmih razreda s učiteljicom povijesti Kristinom Bošnjak zapalili su svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata u centru Koške te na mjesnom groblju.

Učenici koji pohađaju dodatnu nastavu povijesti izradili su prigodne lampione s obilježjima i simbolima Vukovara. Lampione su uoči obljetnice zapalili u svojim domovima u krugu obitelji gdje su se prisjetili svih palih za domovinu. Toplinu njihove svjetlosti možete vidjeti u priloženoj galeriji.

Fotogalerija

Kristina Bošnjak, učiteljica povijesti  


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Naša škola u Domovinskom ratu
Administrator / datum: 18. 11. 2021. 12:04

U srijedu, 17. studenog 2021., izvannastavna skupina "Istraživači povijesti naše škole" održala je prezentaciju pod nazivom "Naša škola u Domovinskom ratu". Oni su tijekom dva mjeseca istraživali ovu temu i razgovarali sa svjedocima vremena te pročitali razne dokumente.

Saznali su da su 78 učenika i 9 učiteljica za vrijeme školske godine 1991./1992. boravili u Slovačkoj u mjestu Brezova pod Badlom. Zbog ratnih zbivanja u Hrvatskoj nije bilo moguće organizirati redovito odvijanje nastavnog procesa te je za učenike naše škole bila organizirana "škola u progonstvu". U Slovačkoj su učiteljice i učenici uz nekoliko mama boravili 44 dana, od 5. prosinca 1991. do 18. siječnja 1992. Iako su bili izuzetno lijepo primljeni, iako su se domaćini vrlo trudili da im bude lijepo i da im ništa ne nedostaje, njihova tuga za domom je uvijek bila prisutna. I učiteljice i učenici koji su svjedočili ovom vremenu prisjećaju se tog razdoblja i s veseljem i s tugom.

Za to vrijeme u zgradi naše škole boravila je Hrvatska vojska. Saznali smo da su imali svakodnevno dizanje zastave ispred škole i postrojavanje. U našim učionicama su se nalazili vojnički kreveti na kat. Na školskom igralištu vojnici su imali jutarnju tjelovježbu.

Na kraju smo se prisjetili poginulih branitelja koji su bili učenici naše škole te minutom šutnje odali počast svim braniteljima koji su položili svoje živote na oltar domovine!

   

 

Fotogalerija, Antonija Hohoš i Lovro Semialjac, web novinari   

Jasna Kuzmanović, učiteljica EJ i NJJ


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Administrator / datum: 16. 11. 2021. 18:41
autor: Gabrijela Zih, 8.a

Bitka za Vukovar

30 godina tuge, 30 godina traženja poginulih i nestalih, 30 godina od početka krvavih pohoda i ubijanja ranjenika, civila i predanih branitelja. Svega toga se prisjećamo danas, 18.11.

Na današnji dan prije točno 30 godina, završava 87 dnevna opsada grada Vukovara, pobjedom JNA i srpskih paravojnih postrojbi i porazom hrvatskih branitelja. Iako slabo naoružani hrvatski branitelji imaju volju i želju da obrane svoj grad, svoju domovinu i svoje obitelji te odolijevaju 87 dana nadmoćnijem i bolje naoružanom neprijatelju. Nakon pada grada ranjenici iz vukovarske bolnice, zajedno sa braniteljima koji nisu uspjeli otići iz grada i nekolicinom civila predani su srpskim paravojskama i pobunjenicima koji su im činili nezamislive zločine.

JNA za vrijeme bitke gubi 600 tenkova, 20 helikoptera i aviona, te zajedno sa srpskim paravojskama gube 15000 vojnika. U bitci sa hrvatske strane su sudjelovali ZNG RH i MUP te HOS. Totalni gubitci su bili oko 1600 branitelja i oko 4100 civila.

Iz Koške su u Vukovar krenuli Marijan Bošnjak i Damir Ožegović. Obojica su poginuli, te se za tijelom Marijana Bošnjaka još uvijek traga.

Nakon 30. godina, Bitka za Vukovar još uvijek je tema mnogih rasprava i još uvijek je rana u srcima mnogih obitelji koji su izgubili svoje voljene.

Svake godine 18. studenog s tugom, ali i ponosom prisjećamo se ovih događaja.

Možemo oprostiti, ali nikada i zaboraviti!

Marko Drašinac, 8.b, web novinar


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Rezultati natjecanja DABAR 2021.
Administrator / datum: 16. 11. 2021. 13:05

Naša škola i ove školske godine uključila se i sudjelovala je u natjecanju Dabar 2021.


Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara,Visokog učilišta Algebra CARNet-a. Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.


Natjecali su se učenici od 4. do 8. r. u ukupno 5 kategorija.

U tablici možete vidjeti broj učenika po razredima koji su sudjelovali u natjecanju.

KATEGORIJA

RAZRED

(broj učenika)

UKUPNO

 

Milidabar 4

4. r. (8)

8

Kilodabar 5

5.a (8) i 5.b r. (11)

19

Kilodabar 6

6.a (3) i 6.b r. (8)

11

Megadabar 7

7.a (9) i 7.b r. (9)

18

Megadabar 8

8.a (9) i 8.b r. (11)

20

Učenici su ostvarili jako dobre i izvrsne rezultate, za što su dobili zaslužene diplome i digitalne značke, a najbolje uspjehe po kategorijama možete vidjeti u ovoj tablici.

KATEGORIJA

RAZRED

NAJBOLJI REZULTATI

BODOVI

Milidabar 4

4. r.

Adam Semialjac

(4. r.)

8,00/12,00

Kilodabar 5

5.a i 5.b

Antonijo Medved

(5.a)

5,78/12,00

Kilodabar 6

6.a i 6.b

Jan Strmečki

(6.b)

6,31/12,00

Megadabar 7

7.a i 7.b

Antonija Hohoš

(7.b)

8,94/12,00

Megadabar 8

8.a i 8.b

Lana Jozičić

(8.a)

Šimun Poplašen

(8.a)

10,00/12,00

 

10,00/12,00

Čestitke svim sudionicima natjecanja DABAR 2021.

Sljedeće godine ponovno sudjelujemo u još većem broju

jer lijepo je biti dio Dabrosvijeta!

Blanka Mihić, učiteljica informatike


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Mjesec hrvatske knjige
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 16. 11. 2021. 11:24

Završio je još jedan Mjesec hrvatske knjige. Održan je u okviru Godine čitanja. U fokus ovogodišnje manifestacije stavljeni su hrvatski autori, odnosno hrvatska knjiga pa je tema glasila Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Ponosni smo što su nositelji ovogodišnjih brojnih aktivnosti osim skupine Mladih knjižničara i svi učenici razredne nastave i njihove učiteljice.

Zajednički smo pripremili i ostvarili šaroliki program, vidljiv na mrežnoj stranici Mjeseca hrvatske knjige.

Čitateljski maraton 23.10. “Minuta za čitanje”, Dan hrvatskih knjižnica 11.11.

Listopad – Međunarodni mjesec školskih knjižnica

“Bajke i narodne priče širom svijeta”; Čitanje na hrvatskom i njemačkom; Pričanje o aktivnosti na engleskom; Fotografije za natječaj Knjiga u kadru; Video najave za djelo iz e lektire; U tuđim cipelama; Uz čitanje riječi rastu; Pismo autoru; Šegrt  “Hrvatskog Andersena”; Lovrakova družba i Djeca Velikog Sela; Igrajmo se s Antuntunom i Grgom Čvarkom; U cipelama najdražeg pisca; Šalimo se s Nevidljivom Ivom; Perina družina u mom razredu; Ratko Zvrko mojim očima; Moj dom iz priče; I mi smo pjesnici; Moj dnevnik; Šaljivi strip kroz pjesme.

Listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižnica. Tema ISLM-a 2021. je "Bajke i narodne priče širom svijeta". Mi smo čitali narodnu bajku iz okolice Osijeka "Kraljeva kći vještica". Čitali su: Petar, Patricija i Marko, učenici 5.b razreda, članovi knjižničarske skupine. Aktivno smo sudjelovali u Čitateljskom maratonu "Minuta za čitanje". U fotografskom natječaju “Knjiga u kadru” zastupala nas je Tea Martić, učenica 5.b razreda.

Naše zajedničke, brojne aktivnosti održavat će se tijekom cijele godine!

Pratite nas na facebooku.
 


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Skupina Mali humanitarci organizira humanitarnu akciju "Pokloni čokoladu, pokloni osmijeh"
Administrator / datum: 15. 11. 2021. 17:22

Ova akcija provodi se u suradnji s Crvenim križem Našice, Nogometnim klubom Šipovac i Udrugom "Uvijek tu". Pomoć se prikuplja za djecu u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Pozivamo učenike i djelatnike naše škole da svojim donacijama uljepšaju božićne blagdane djeci u SOS Dječjem selu Ladimirevci tako da poklone samo jednu čokoladu.

Svaki razred prikupljat će čokolade u svojim razredima do 1. prosinca.

Nakon toga čokolade ćemo predati djelatnicima Crvenog križa koji će naše poklone proslijediti dalje.

Unaprijed zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Jasna Kuzmanović, učiteljica EJ i NJJ


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Svjetski dan ljubaznosti
Administrator / datum: 12. 11. 2021. 17:19

Svjetski dan ljubaznosti obilježava se 13. studenoga već dvadestak godina, točnije od 1998.

Ovo je dan na koji se ljude želi potaknuti na to da zanemaruju različitosti nastale na osnovi granica, religije, nacije i rase.

Ovaj se dan posebno obilježava u Kanadi, Japanu, Australiji, Nigeriji i Saudijskoj Arabiji.

Ljubaznost prema ljudima usrećuje njih, ali i povećava našu sreću.

Ako ništa drugo, na ovaj dan najdražim osobama možemo pokloniti cvijet.

 

Antonija Hohoš, 7.b, web novinar


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Administrator / datum: 12. 11. 2021. 09:10

 

Od ponedjeljka, 15.11.2021. nastava je organizirana ponovno po modelu A (nastava u školi) prema Preporukama Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Miroslav Čukić, ravnatelj


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dan hrvatskih knjižnica
Administrator / datum: 11. 11. 2021. 10:52

tekst priredio: Luka Martić, 7.b, web novinar


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Svjetski dan znanosti za mir i razvitak
Administrator / datum: 9. 11. 2021. 21:59

Svjetski dan znanosti za mir i razvitak obilježava se već unatrag dvadeset godina, točnije sve od 2001. kada je UNESCO proglasio 10. studenoga danom posvećenom znanosti. Obilježavanjem ovog dana želi se naglasiti važnost koju znanost zauzima u suvremenom društvu te ojačati svijest građana o ulozi koju ta grana ima u promicanju mira i održivog razvoja. Također cilj je i poticati međunarodnu suradnju znanstvenika te skrenuti pozornost na sve izazove s kojima se znanstvenici suočavaju.

Proslava Svjetskog dana znanosti za mir i razvoj prvi se put dogodila 2001. godine i od tada je iznjedrila mnogo projekata, programa i sredstava za znanost, kao i potaknula suradnju između znanstvenika širom svijeta! Sve ovo pomaže u postizanju svoja četiri cilja: jačati svijest javnosti o ulozi znanosti u mirnim i održivim društvima; promicati nacionalnu i međunarodnu solidarnost za zajedničku znanost među zemljama; obnoviti nacionalnu i međunarodnu predanost korištenju znanosti u korist društava; skrenuti pozornost na izazove s kojima se suočava znanost i povećati podršku znanstvenom pothvatu.

Danas možete pomoći proslavi širenjem riječi gdje god se nalazili, bilo kroz svoju školu, zajednicu, grad, vladu, organizacije, tradicionalne medije i društvene medije! Započnite razgovore u svom razredu kako biste otkrili kako znanost i tehnologija utječu na naš svakodnevni život.

tekst priredio: Jan Jurina, 7.b, web novinar


[OPŠIRNIJE]Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u šk.god. 2021./2022.
Ljerka Drča / datum: 9. 11. 2021. 11:07

HZJZ i MZO Zagreb poslali su Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 na sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole (26. kolovoza 2021.).

Vezano za Upute, posebno su naglasili dopune koje se odnose na obvezno nošenje maski i u sljedećim situacijama :

  • za učenike od 5. razreda OŠ nadalje, tijekom cijelog boravka u šoli i tijekom boravka u učionici,
  • za nastavnike, odgajatelje i druge djelatnike škola i dječjih vrtića , kao i roditelje i druge odrasle osobe tijekom cijelog boravka u školi/vrtiću i tijekom boravka u učionici; iznimno cijepljeni učitelji razredne nastave koji su unazad 12 mjeseci preboljeli COVID-19 ne trebaju nositi masku kada borave u svojem razrednom odjelu, odnosno svojoj odgojno-obrazovnoj skupini,
  • za učenike od 1.-4. razreda OŠ (uključujući 4. razred) kod prolaska zajedničkim prostorijama, odnosno u situacijama kraćeg trajanja kada se učenici jednog razrednog odjelamiješaju s učenicima drugog razrednog odjela ( u učionici učenici 4. razreda, ukjlučujući 4. razred, ne nose masku).
  • raspored sjedenja u učionicama nužno je organizirati na način da se ostvari što je mogući veći razmak između učenika.
  • izuzeće čine učenici s teškoćama koji svladavaju posebne programe ( ne nose maske), te samo učenici/djelatnici čije zdravstveno stanje to onemogućuje (što utvrđuje nadležni školski ili obiteljski liječnik).
  • zaštitne maske nije potrebno nositi za vrijeme nastave TZK, te drugih oblika tjelesne aktivnosti i za vrijeme objeda.

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Svjetski dan izumitelja
Administrator / datum: 8. 11. 2021. 17:58

tekst priredio: Dominik Zenko, 8.a, web novinar


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Natjecanje DABAR 2021.
Administrator / datum: 7. 11. 2021. 15:34

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara,Visokog učilišta Algebra CARNet-a. Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.


I ove školske godine učenici naše škole sudjelovat će u online natjecanju Dabar 2021. koje će se održati u tjednu od 8. do 12. studenoga. Učenici 5. i 6. r. natjecat će se u kategoriji Kilodabar, a učenici 7. i 8. r. u kategoriji Megadabar.

Učenici 4. r. MŠ Koška natjecat će se u kategoriji Milidabar.

Svim sudionicima želimo puno uspjeha u natjecanju!

Blanka Mihić, učiteljica informatike


[OPŠIRNIJE]Odluka o provođenju nastave u OŠ I. B. Mažuranić Koška
Ljerka Drča / datum: 5. 11. 2021. 14:12

Na temelju Preporuke za održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama na području OBŽ (Stožer civilne zaštite OBŽ, 5. studenog 2021.), ravnatelj škole donosi Odluku o provođenju nastave u OŠ I. B. Mažuranić Koška kojom će se nastava provodit na slijedeći način: 

                      od 8. do 12. 11. 2021. (ponedjeljak - petak) 

- za učenike od 1. do 4. razreda - nastava u školi (model  A) 

- za učenike od 5. do 8. razreda - nastava na daljinu (model C).

Molimo sve učenike, učitelje i sve zaposlenike škole da se pridržavaju epidemioloških mjera. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o cijepljenju Covid-19 školske djece
Ljerka Drča / datum: 4. 11. 2021. 08:24

Cijepljenje protiv Covid-19 preuzima Školska medicina.

Cijepljenje će biti organizirano svaki petak od 8-12 i od 14-18 sati u ambulanti Školske medicine , Drinska 8, Osijek, HZJZ OBŽ.

Obavezna je prethodna najava za cijepljenje.

Cijepi se mogu svi učenici u dobi od 12 i više godina cjepivom Pfizer i Moderna.

Učenici i dalje mogu koristiti i sve druge dostupne mogućnosti : cijepljenje na punktu bez najave i sl.


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Studeni
Administrator / datum: 1. 11. 2021. 18:19


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Administrator / datum: 29. 10. 2021. 13:17

1.11.2021. obilježava se blagdan Svih svetih koji je neradni dan. Jesenski odmor učenika započinje 2.11.2021. i završava 3.11.2021.

4. i 5.11.2021. provodi se nastava na daljinu/online nastava

Učenici od 1. do 4. r. dobit će sve informacije o provedbi nastave na daljinu od svojih učiteljica razredne nastave.

Učenici od 5. do 8. r. sudjeluju u nastavi u virtualnim učionicama. Virtualne učionice kreirane su za potrebu održavanja nastave na daljinu. Ovdje se nalaze poveznice na virtualne učionice naše škole.

5.a 5.b
6.a 6.b
7.a 7.b
8.a 8.b

Virtualni razredni odjeli kreirani su u programu Yammer koji je sastavni dio Officea 365 za škole. U virtualne razredne odjele učenici se mogu uključiti klikom na poveznicu svog razrednog odjela. Učenici se prijavljuju sa svojom AAI@Edu korisničkom oznakom i lozinkom.

Svi učenici obvezni su pratiti nastavu na daljinu

i aktivno sudjelovati.

Učenici koji nisu imali tehničke mogućnosti preuzeli su od razrednika opremu (tablete i sim kartice) koji su namjenjeni isključivo u svrhu održavanja nastave na daljinu te su ih dužni odgovorno koristiti, a po završetku nastave na daljinu neoštećene vratiti u školu.

Sve ostale potrebne informacije bit će dostupne na školskoj web stranici.

 

OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Školski projekt 170 godina škole - DOD iz biologije
Administrator / datum: 27. 10. 2021. 15:31

Početkom školske godine učenici naše škole koji pohađaju dodatnu nastavu iz biologije, zajedno sa svojom Učiteljicom iz biologije istraživali su povijest naše škole.

Poticaj za ovaj rad dobili su jer je ove školske godine obilježavanje 170. godine naše škole.

Istraživanje koje su proveli prikazali su izradom PPT prezentacije te plakatom koji su izložili u hodniku naše škole. Zadatak je bio izuzetno zanimljiv te smo se svi prisjetili nekih prošlih vremena. Uživajte u našim radovima.

Fotogalerija

Božana Mijatov, učiteljica PID, BIO i KEM


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Ne dvoji, za drugog izdvoji!
Administrator / datum: 26. 10. 2021. 12:40

Ovo je naziv 49. Sabirne akcije Solidarnosti na djelu Crvenog križa. Svake godine naši se učenici i djelatnici škole rado uključuju u ovu akciju te svojim skromnim doprinosom pomažu potrebitima. Ove školske godine akciji se može doprinijeti kupnjom bonova od jedne i pet kuna. Pomoć se, kao i svake godine, prikuplja za najstarije, najranjivije, bolesne članove našeg društva. Jedna kuna ili pet kuna nije puno, a nekome može pomoći.

Uključimo se svi u akciju Crvenog križa!

Jasna Kuzmanović, učiteljica EJ i NJJ


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Preventivni projekt "Poštujmo naše znakove "
Ljerka Drča / datum: 25. 10. 2021. 08:49

U četvrtak, 20. listopada 2021. godine, policijski službenik za prevenciju Jerko Bešlić ( Policijska postaja Našice) posjetio je učenike 1. razreda PŠ Niza i Sub. Lug. Učenicima je održao kratko i zanimljivo predavanje i objasnio kako se trebaju ponašati u prometu.

Učenici su pozorno slušali dok je govorio o zebri, semaforu, nošenju kacige za vrijeme vožnje biciklom, romobilom i pri rolanju. Posebno je naglasio potrebu vezanja sigurnosnim pojasom za vrijeme vožnje automobilom i pravilima koja trebaju poštovati svi sudionici u prometu. 

Učenici su se posebno obradovali reflektirajućim prslucima koje im je poklonio policajac, kao nagradu za njihovo pažljivo praćenje i sudjelovanje u razgovoru o navedenoj temi.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Rezultati provedene akcije prikupljanja plastičnih čepova
Administrator / datum: 24. 10. 2021. 21:26

Prošli tjedan, od 18. do 22. listopada 2021. u našoj školi održana je akcija prikupljanja plastičnih čepova u organizaciji izvannnastavne skupine „Mali humanitarci”. U akciji su sudjelovali svi razredi matične škole i područnih škola. Neki su prikupili više, a neki manje čepova. Ukupno je prikupljeno 135 kilograma plastičnih čepova. Posebna pohvala ide učenicima područne škole Ledenik, koji su prikupili najviše, čak 32 kilograma. Svima zahvaljujemo na sudjelovanju! Prikupljene čepove proslijedit ćemo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

Paula Jerković, 8.b

AKCIJA PRIKUPLJANJA PLASTIČNIH ČEPOVA, 22.10.2021.

RAZRED KOLIČINA (kg)
1. 12,4
2. 4,6
3. 11,2
4. 5
5.a 4,5
5.b 3,5
6.a 2,5
6.b 15
7.a 2,2
7.b 2,5
8.a 5,3
8.b 25
PŠ NIZA 6
PŠ LEDENIK 32
PŠ TOPOLINE 1
PŠ LUG SUBOTIČKI 2
UKUPNO 134,7

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Osvojili smo zlato na županijskom natjecanju u krosu
Administrator / datum: 22. 10. 2021. 16:24

U četvtak, 21.10.2021. u Valpovu je održano županijsko natjecanje u krosu. Našu školu predstavljali su učenici ŠŠD "Sokol" OŠ I. B. Mažuranić Koška: Noa Paska, Filip Pecek, Filip Rogulić i Šimun Poplašen.

Sudionici natjecanja bili su:

ŠŠD "Mag" OŠ M. Gubec Magadenovac, ŠŠD "Slap" OŠ D. Cesarića Osijek, ŠŠD "Barunja" OŠ Dr. F. Tuđman B. Manastir, ŠŠD "Sloga" OŠ Hinka Juhna Podgorač, ŠŠD "Mladost" OŠ J. Kozarac Josipovac Punitovački, ŠŠD "Filipovića" OŠ I. Filipovića Osijek i ŠŠD "Sokol" OŠ I. B. Mažuranić Koška.

Organizator natjecanja: Srednja škola Valpovo

Mjesto održavanja: Sportski park Valpovo

Natjecateljska komisija: Zvonimir Čeč, prof. , Ivan Danić, Mario Gajski, Vlasta Kajtar, prof. , Ivan Markić, Marko Havidić, Maja Šarić, prof.

Zlatnu medalju osvojilo je ŠŠD "Sokol" OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška.

Čestitke našoj zlatnoj ekipi!

Šimun Poplašen, 8.a

 


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Međunarodni dan svjesnosti o mucanju
Administrator / datum: 22. 10. 2021. 16:10

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju (International Stuttering Awareness Day (ISAD) prvi puta se obilježio 1998. godine na inicijativu tri svjetske udruge: European League of Stuttering Associations (ELSA), International Fluency Association (IFA) i International Stuttering Association (ISA).

Svakog 22. listopada osobe koje mucaju i njihove obitelji, stručnjaci, logopedi, nastavnici, istraživači i kliničari koji se bave mucanjem zajednički obilježavaju Međunarodni dan svjesnosti o mucanju da poboljšaju razumijevanje izazova s kojima se suočavaju osobe koje mucaju.

Mucanje je poremećaj govora u kojem je normalan tijek govora prekinut čestim ponavljanjem ili produljivanjem govornih zvukova, slogova ili riječi, ili osoba ne može početi izgovarati riječ. Određene situacije kao što su govor pred više ljudi ili telefonski razgovar mogu pogoršati mucanje.

Da bismo olakšali govor osobe koja muca, trebamo smanjiti broj pitanja, pokazati interes, ne izbjegavati kontakt očima i osobu koja muca ne prekidati.

Jan Jurina, 7.b, web novinar 


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dan jabuka u PŠ Ledenik
Administrator / datum: 20. 10. 2021. 20:32

Dana 20. listopada 2021. godine učenici 2., 3. i 4. razreda PŠ Ledenik zajedno sa svojom učiteljicom Lidijom Horvat i pomoćnicom u nastavi Anamarijom Pajnić obilježili su Svjetski dan jabuka. Obilježavanje toga dana je započelo 1990. godine u Londonu gdje je organizacija Common Ground imala cilj promicati zdravstvene kvalitete jabuke te demonstrirati sorte jabuka koje se u Engleskoj uzgajaju što je potaknulo mnoge škole i udruge da tog datuma podsjete ljude na važnost „kraljice voća“.

Učenici su čitali priče o jabukama, razgovarali smo o njima, susretali ih u zadacima iz matematike, radili smo tisak jabuke, slikali jabuke, ali i igrali razne igre.

Također, pravili smo i štrudle od jabuka gdje su učenici pokazali svoje vještine u kuhinji. Svi su bili veoma organizirani i aktivni na svom području. Neki su prali jabuke, neki gulili, neki ribali, neki stavljali jabuke na kore i motali, neki premazivali kore. Teta Melita nam je i ovaj put ispekla naše štrudle koje smo s veseljem degustirali.

Veoma smo se zabavili radeći štrudlu od jabuka, a i osigurali našem organizmu dovoljno vitamina i minerala koje samo jabuka može dati

Na kraju dana smo i probali 100%tni jabučni sok i oduševili se. Odlučili smo jabuku češće konzumirati jer smo saznali da je puna vitamina i minerala, da jača naš imunološki sustav, da je učinkovita u borbi protiv virusa i bakterija te da štiti organizam od prehlade.

Fotogalerija

Lidija Horvat, učiteljica 2., 3. i 4. razreda PŠ Ledenik


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Svjetski dan jabuka
Administrator / datum: 20. 10. 2021. 11:29

“Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van!” poznata je narodna poslovnica koja govori o jabuci kao kraljici voća.

Upravo na današnji dan, 20. listopada, obilježava se Svjetski dan jabuka. Obilježavanje je započelo 1990. godine u Londonu s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati.

 

 

Luka Martić, 7.b, web novinar


[OPŠIRNIJE]VIJEST: "Milijun djece moli…" i u koškanskoj školi
Administrator / datum: 19. 10. 2021. 16:01

      

Obzirom kako smo u mjesecu listopadu koji je posvećen Blaženoj Djevici Mariji, učenici nižih razreda PŠ Niza, PŠ Lug, PŠ Topoline i matične škole u Koški dijelom svojega sata vjeronauka priključili su se organiziranome moljenju krunice. Riječ je o već tradicionalnoj molitvenoj inicijativi pod nazivom „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“, Međunarodnog katoličkog djela Papinskog prava Crkva u potrebi koja se dugi niz godina održava u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Preporuka organizatora je da djeca mole 18. listopada u 9 sati, no učenici u našoj školi molili su na satu vjeronauka kroz cijeli tjedan. Na taj način učili su kako je važna Marijanska pobožnoj prema kojoj smo bliže Isusu po Mariji.

Zrinka Blažević, vjeroučiteljica


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dane kruha obilježili su učenici od 1. do 4. r. naše škole
Administrator / datum: 18. 10. 2021. 18:46

   

Već tradicionalno drugoga tjedna u mjesecu listopadu učenici nižih razreda matične škole, te PŠ Niza, PŠ Lug i PŠ Topoline, obilježavaju Dane kruha i zahvalnosti Bogu za plodove zemlje. Tom prigodom učenici su zajedno sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljicom izrađivali od tijesta pekarske proizvode i pisali zahvalne molitve u čemu su pokazali svu svoju kreativnost.

Obzirom na epidemiološke mjere koje nas prate i ove godine, učenici su boravili u svojim učionicama, ali to nije umanjilo važnost njihovih aktivnosti čiji je cilj poticati izgrađivanje zahvalnosti za plodove čovjekova rada i Božjega blagoslova.

Fotogalerija

Zrinka Blažević, vjeroučiteljica


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Lug Subotički
Administrator / datum: 18. 10. 2021. 08:22

Jesen nam daruje raznovrsne plodove, stoga svake godine u mjesecu listopadu obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Kroz cijeli tjedan proveli smo različite aktivnosti. Čitali smo priče i pjesme, ponovili znanje o nastanku kruha (od zrna do kruha), naučili neke mudre izreke o kruhu, slikali jesenske plodove i pjevali prigodne pjesme.

U srijedu, 13. listopada, okupili smo se u hodniku naše škole kako bi zahvalili za plodove i kruh koji svakodnevno blagujemo. Prisjetili smo se i svih onih koji nisu u mogućnosti blagovati kruh svaki dan. Zajedno s vjeroučiteljicom Zrinkom zahvalili smo Bogu na svemu što imamo i pomolili se, a zatim zasladili ukusnim pecivima i kolačima.

Fotogalerija


Vjeroučiteljica Zrinka Blažević i učiteljice PŠ Lug Subotički Jelena Šiljeg i Antonija Kaleb Štefanec


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Školski projekt "170 godina škole" - Bivši učenici današnji glazbenici
Administrator / datum: 14. 10. 2021. 16:29

170 godina škole Bivši učenici - današnji glazbenici Krešimir Stražanac, autor: Lana

U sklopu ovogodišnjeg školskog projekta 170 godina škole, izvannastavna skupina Glazbenjaci proučava bivše učenike - današnje glazbenike. Prvu prezentaciju je izradila Lana Jozičić, učenica 8.a razreda. Prikazala nam je ukratko život i djelo bivšeg učenika, današnjeg vrsnog glazbenika i svjetski poznatog bas - baritona, Krešimira Stražanca.
 
Katarina Josipović, učiteljica glazbene kulture

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Stjepan Radić u gostima
Administrator / datum: 13. 10. 2021. 21:32
autor slike: Josipa Kovačević, 8.a

Učenike osmih razreda na satu povijesti posjetio je poseban gost, Stjepan Radić, i time sat učinio zanimljivim i neobičnim.

Stjepan Radić, jedan od najutjecajnijih hrvatskih političara, ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskoj prošlosti.

Učenici su učili o njegovom političkom putu, pogledali zanimljivu i šaljivu emisiju Hrvatski velikani Roberta Knjaza, odglumili njegov poznati govor na sjednici Narodnog vijeća, portretirali ga te snimili video radove na temu atentata u Narodnoj skupštini u Beogradu 1928.

  

Fotogalerija

Kristina Bošnjak, učiteljica povijesti


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Zanimljivi radovi iz povijesti - prapovijesno i srednjovjekovno oružje
Administrator / datum: 13. 10. 2021. 21:05

Učenici petih i šestih razreda vratili su se u daleku prošlost, prapovijest i srednji vijek, te svojim zanimljivim radovima, izradom prapovijesnog i srednjovjekovnog oružja pokazali kako je povijest zanimljiva.

Njihove uspješne radove možete pogledati u priloženoj galeriji.

Kristina Bošnjak, učiteljica povijesti

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dječji tjedan u PŠ Ledenik
Administrator / datum: 13. 10. 2021. 15:48

Učenici 2., 3. i 4. razreda PŠ Ledenik su u razdoblju od 4. listopada do 8. listopada 2021. godine raznim aktivnostima obilježili Dječji tjedan. Inače, Dječji tjedan je tradicionalna godišnja aktivnost i akcija posvećena djeci koja se uvijek održava prvi puni tjedan mjeseca listopada, a za cilj ima usmjeriti pozornost na ostvarivanje prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati igre i stvaralačke aktivnosti, pokrenuti akcije za razvoj i odgoj djece i poticati rad odraslih s djecom. 

Dječji tjedan smo započeli s razgovorom o samom pojmu Dječjeg tjedna, o njegovim ciljevima te se dogovarali o načinu provođenja aktivnosti. Također, pisali smo poruke koje su učenici željeli poručiti odraslima. Tradicionalno smo i oslikavali kredama školski pločnik koji je bio pun naših kreativnih radova. Utvrdili smo prava i dužnosti djece pa smo tako izdvojili pravo na život, zdravstvenu zaštitu, pravo govorenja vlastitim jezikom, življenja u svojoj kulturi i poštovanja svoje vjere, pravo na vlastito mišljenje, pravo na prijatelje i igru, pravo praćenja televizijskih emisija i radioemisija primjerenih svojoj dobi, pravo na obrazovanje te pravo na hranu, odjeću i dom. Podsjetili smo se usput i naših dužnosti. Izradili smo plakate te smo na zid izvjesili ta ista prava i dužnosti kako ih ne bi zaboravili tijekom godine. Prisjetili smo se našeg prava na igru te smo u dogovoru odigrali omiljene igre na otvorenom, a kako bi i pod odmorima obilježili Dječji tjedan, održali smo Glazbene stolice gdje smo se naplesali, ali i jačali natjecateljski duh jer pobjednik je samo jedan.

Kažu da dijete može odraslog čovjeka naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da uvijek bude nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi. Kako je svaki dan proveden s drugom osobom prilika objema stranama da nešto nauče, da podijele sretne i tužne trenutke, da steknu nova iskustva, pozivam sve odrasle ljude da posvete slobodno vrijeme svojoj djeci, svojim učenicima jer to je prilika da rastemo kao osobe i mi i oni.

Lidija Horvat, učiteljica 2., 3. i 4. razreda PŠ Ledenik


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Nove knjige u školskoj knjižnici
Dubravka Payerl-Čikara / datum: 12. 10. 2021. 11:25

Sukladno Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o opremanju školskih knjižnica obveznom školskom lektirom i stručnom literaturom za osnovne škole nabavljeno je 24 lektirne knjige i 1 stručni priručnik, ukupno 25 knjiga.

Anto Gardaš: Izum profesora Leopolda

Hrvoje Hitrec: Eko Eko

Siniša Glavašević: Priče iz Vukovara

Ivana Brlić Mažuranić: Čudnovate zgode šegrta Hlapića + CD, građa lagana za čitanje 

Ivana Bašić: Biblioterapija i poetska terapija


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: Akcija prikupljanja plastičnih čepova
Administrator / datum: 12. 10. 2021. 08:33

Akcija prikupljanja plastičnih čepova traje tjedan dana, od 18.10. do 22.10.2021.

Kod svake učionice će biti jedna kutija u koju će se skupljati čepovi.

Ako netko ne zna zašto se skupljaju čepovi, pročitaj ovo i pomozi!

Plastični čepovi se skupljaju da bi pomogli oboljelima od leukemije i limfoma. Za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. Tim novcem kupuju se skupi lijekovi.

Bilo bi lijepo da i vi sudjelujete u prikupljanju čepova i tako pomognete ljudima koji su oboljeli od leukemije i limfoma.

 

Nadamo se da će svaki razred prikupiti što veći broj čepova!

Pomozimo im svi u tome!

Mateo Pecek, 8.b


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Plesna skupina naše škole
Administrator / datum: 8. 10. 2021. 18:15

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dječji tjedan u PŠ Topoline
Administrator / datum: 8. 10. 2021. 11:26

Kroz ovaj tjedan s učenicima 1. i 2. razreda PŠ Topoline organizirali smo prigodne igre i stvaralačke aktivnosti kako bismo obilježili Dječji tjedan.

Cilj aktivnosti je ostvarivanje prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.
Bitno je da su djeca zaigrana, sretna i da sretno i sigurno odrastaju. 
 
 
Gordana Lijak, učiteljica PŠ Topoline

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dan učitelja - 5. listopada
Administrator / datum: 4. 10. 2021. 23:34


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Međunarodni dan životinja
Administrator / datum: 4. 10. 2021. 16:44

Međunarodni dan zaštite životinja (eng. World Animal Day) je dan koji se svake godine obilježava 4. listopada. Posvećen je pravu životinja i njihovu blagostanju.

Prvi spomen Međunarodnog dana životinja može se naći 1924. godine u zapisu njemačkoga pisca Heinricha Zimmermanna. Obilježavanje toga dan započelo je tek 1931. godine.

ZAŠTITIMO ŽIVOTINJE, I ONE SU ŽIVA BIĆA.

Lovro Semialjac, 7.b, web novinar


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Terenska nastava u Vukovaru
Administrator / datum: 4. 10. 2021. 12:08

Na terensku nastavu 30.9. išli su učenici osmih razreda zajedno s njihovim razrednicama i učiteljicom povijesti. Krenuli smo iz Koške oko 7 sati, a u Vukovar smo došli u 8 sati. Prvo smo imali doručak te smo počeli obilazak po izložbenom području Memorijalnog centra Domovinskog rata. Kada smo završili sa obilaskom imali smo predavanje na temu Domovinski rat. Nakon predavanja krenuli smo u Spomen dom Ovčaru te na masovnu grobnicu na Ovčari. Poslije posjeta Ovčari zaputili smo se na Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata. Nakon toga smo otišli u Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinskoj cesti. Na putu prema Župi sv. Filipa i Jakova posjetili smo Kukuruzni put ili Put spasa. Nakon posjeta župi zaputili smo se na ručak. Kada smo završili sa ručkom posjetili smo Muzej vučedolske kulture te na kraju Gradski muzej Vukovar te smo se zaputili domovima. Obilazak je bio zanimljiv, ali i pomalo strašan kada se sjetiš da je te sve priče proživljavalo mnoštvo ljudi i djece. Pobrinut ćemo se da svi ljudi koji su dali svoj život kao bi drugi imali slobodu ostanu zapamćeni.

Fotogalerija   

Lana Jozičić, 8.a, web novinar


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Listopad
Administrator / datum: 1. 10. 2021. 10:22


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Europski dan jezika 2021.
Administrator / datum: 29. 9. 2021. 15:36

Europski dan jezika u našoj je školi obilježen 24. rujna. Učiteljice stranih jezika J. Kuzmanović, B. Poslončec i M. Jukić pripremile su niz aktivnosti za svoje učenike. Učenici 5.b razreda učili su se predstaviti na španjolskom, turskom, ruskom i talijanskom jeziku, učenici 6.b učili su pozdrave na 11 europskih jezika i igrali igru memory, učenici 7.a i 7.b razreda rješavali su Kahoot kviz u skupinama te se upoznali s činjenicama o engleskom jeziku kao međunarodnom jeziku komunikacije, a učenici 8.a i 8.b razreda kroz interaktivne aktivnosti upoznali su se s poviješću engleskog jezika.

Učenici su naučili nešto novo i pritom se malo i zabavili, što možete vidjeti na fotografijama.

Fotogalerija

Marija Jukić, učiteljica EJ


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Prvi dan jeseni
Administrator / datum: 23. 9. 2021. 12:34

Dominik Zenko, 8.a, web novinar


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Rujan
Administrator / datum: 15. 9. 2021. 10:59


[OPŠIRNIJE]E-potvrda za učenike
Administrator / datum: 14. 9. 2021. 08:12

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Na poveznici potvrde.skole.hr možete se prijaviti svojim AAI identitetima (učenici) ili svojim pristupnim podacima sustavu e-Građani (preko Fine, bankovnih tokena, razine barem 3 - roditelji) i ispisati digitalnu potvrdu o školovanju. U padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde. Potvrde koje su izdane putem toga portala zamjenjuju u potpunosti potvrdu iz škole u svim pravnim poslovima, pa više nije potrebno dolaziti po potvrdu u školu i mogu se spremiti na računalo, slati ili ispisivati, ovisno o potrebama. Sustav za izdavanje potvrda podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matica u kojoj su svi učenici.


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Olimpijski dan u PŠ Topoline
Administrator / datum: 13. 9. 2021. 12:53

U petak, 10. rujna 2021., učenici 3. i 4.razreda PŠ Topoline zajedno sa svojim učiteljicama obilježili su Olimpijski dan demonstracijom tjelesnih aktivnosti uz pomoć novih rekvizita i pomagala za poligon, vježbajući pritom razvoj koordinacije, motorike, brzine, ravnoteže, natjecateljskog duha i dr.

Svi smo zajedno uživali i veselimo se svakom sljedećem poligonu i natjecanju.
 
 
Učiteljice PŠ Topoline: Andrijana Marković-Đurin i Danijela Krznarić

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Kalendar šk. g. 2021./2022.
Administrator / datum: 7. 9. 2021. 13:03

IZVOR: https://www.ucenici.com/kalendar-za-2021-2022-godinu-s-cetiri-kraca-odmora-ucenika/


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dobrodošla nova školska godina 2021./2022.
Administrator / datum: 5. 9. 2021. 17:04

Dragi učenici i roditelji,

u ponedjeljak, 6.9.2021., započinje nova nastavna godina.

Učenici predmetne nastave (5. - 8. r.) imat će nastavu u prijepodnevnoj smjeni s početkom u 8:00 h.

Prijevoz učenika putnika

Ledenik

06:45

Andrijevac

06:50

Branimirovac

06:55

Lug Subotički

06:55

Topoline

07:10

Normanci

07:10

Niza

07:35

Učenici razredne nastave matične škole Koška (1. - 4. r.) imat će nastavu u poslijepodnevnoj smjeni. Početak nastave za učenike razredne nastave je u 13:30 h. 

Učenici naših područnih škola dobili su obavijest od svojih razrednica.

Prvi nastavni dan učenici će imati sate sa svojom razrednicom i tada će dobiti detaljne upute o organizaciji nastave i raspored sati.

Prvog nastavnog dana učenici će preuzeti udžbenike stoga je potrebno ponijeti školske torbe.

Preobuka je i dalje obavezna.


[OPŠIRNIJE]VIJEST: Završna priredba u PŠ Topoline
Administrator / datum: 23. 6. 2021. 09:55

U četvrtak, 17. lipnja 2021., u PŠ Topoline završnom priredbom obilježili smo kraj nastavne godine i svečano se oprostili od naših četvrtaša. Želimo im sretan nastavak školovanja i puno uspjeha u životu.

Andrijana Marković - Đurin, učiteljica 4. razreda

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Projekt za kraj 8. razreda, zid uspomena u Padletu - rastanak naših osmaša
Administrator / datum: 11. 6. 2021. 17:32

[OPŠIRNIJE]VIJEST: Dan škole
Administrator / datum: 4. 6. 2021. 07:33

[OPŠIRNIJE]PLAN UPISA djece u 1. razred osnovne škole za 2022./2023. školsku godinu na području Osječko-baranjske županije
Ljerka Drča / datum: 10. 5. 2022. 10:12

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju