2022-03-22 11:33:11

VIJEST: KAMIŠIBAJ

Nakon uspješne Godine čitanja u školskoj knjižnici naša skupina Mladih knjižničara postaje sve aktivnija i kreativnija. Čitamo, čitamo naglas, pričamo i izmišljamo priče, ilustriramo ih. Razvijamo kritičko mišljenje pomoću biblioterapijskog pristupa temeljenog na tradicionalnim pričama. Kako se naša mašta razmahala upravo u vrijeme Dana pripovijedanja zainteresirao nas je kamišibaj kao savršen za pripovijedanje narodnih, autorskih i naših izmišljenih priča. Jeste li čuli za kamišibaj? To je japanska umjetnost pripovijedanja uz pomoć slika, nešto kao malo japansko kazalište. Za takvo pripovijedanje smo imali maštu, priče, volju, ali nismo imali najvažnije – butaj. Butaj je drvena kutija u koju se umeću slike tijekom pripovijedanja.Više o kamišibaju pročitaj ovdje!

Zahvaljujući Šimunu Poplašenu, učeniku 8.a razreda, koji je član Mladih knjižničara moći ćemo vas upoznati s kamišibajem. Šimun je izradio pravi, prekrasni butaj! Čestitamo mu i zahvaljujemo!

Njegov je butaj djelovao motivirajuće na učenike pa se tako pripremamo za sudjelovanje na Državnoj smotri pripovijedanja u Varaždinu.


Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Koška