2021-11-16 11:24:18

VIJEST: Mjesec hrvatske knjige

Završio je još jedan Mjesec hrvatske knjige. Održan je u okviru Godine čitanja. U fokus ovogodišnje manifestacije stavljeni su hrvatski autori, odnosno hrvatska knjiga pa je tema glasila Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Ponosni smo što su nositelji ovogodišnjih brojnih aktivnosti osim skupine Mladih knjižničara i svi učenici razredne nastave i njihove učiteljice.

Zajednički smo pripremili i ostvarili šaroliki program, vidljiv na mrežnoj stranici Mjeseca hrvatske knjige.

Čitateljski maraton 23.10. “Minuta za čitanje”, Dan hrvatskih knjižnica 11.11.

Listopad – Međunarodni mjesec školskih knjižnica

“Bajke i narodne priče širom svijeta”; Čitanje na hrvatskom i njemačkom; Pričanje o aktivnosti na engleskom; Fotografije za natječaj Knjiga u kadru; Video najave za djelo iz e lektire; U tuđim cipelama; Uz čitanje riječi rastu; Pismo autoru; Šegrt  “Hrvatskog Andersena”; Lovrakova družba i Djeca Velikog Sela; Igrajmo se s Antuntunom i Grgom Čvarkom; U cipelama najdražeg pisca; Šalimo se s Nevidljivom Ivom; Perina družina u mom razredu; Ratko Zvrko mojim očima; Moj dom iz priče; I mi smo pjesnici; Moj dnevnik; Šaljivi strip kroz pjesme.

Listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižnica. Tema ISLM-a 2021. je "Bajke i narodne priče širom svijeta". Mi smo čitali narodnu bajku iz okolice Osijeka "Kraljeva kći vještica". Čitali su: Petar, Patricija i Marko, učenici 5.b razreda, članovi knjižničarske skupine. Aktivno smo sudjelovali u Čitateljskom maratonu "Minuta za čitanje". U fotografskom natječaju “Knjiga u kadru” zastupala nas je Tea Martić, učenica 5.b razreda.

Naše zajedničke, brojne aktivnosti održavat će se tijekom cijele godine!

Pratite nas na facebooku.
 


Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Koška